Ecologische maaien Hees

Wat goed dat de gemeente Nijmegen meer ecologisch gaat maaien! Een groot oppervlak groen wordt daarmee ecologisch veel waardevoller en mooier ook. Plus is ook om zo natuurlijke plaagbestrijding van eikenprocessierups te bevorderen. In de Pe Hawinkelsstraat zijn ook grasstroken waar ecologische maaibeheer prima zou kunnen, afgewisseld met korte stukken voor spelende kinderen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Ik heb bij de afbeeldingen een kaartje toegevoegd waarop te zien is welke vakken er ecologisch gemaaid gaan worden. De omcirkelde vakken worden in zijn geheel omgevormd van gazon naar schraal gras. Dit wordt dan twee keer per jaar gemaaid vanaf 2022. Dit jaar zal het nog één keer gemaaid worden.

Hartelijk dank voor het indienen van uw idee op MijnWijkplan. Uw idee is helemaal in lijn met ons beleid en gaan we uitvoeren. Het wordt niet precies zoals uw kaartje uitgevoerd, maar onze groenadviseur bekijkt de mogelijkheden en past het maaibeheer daarop aan. Er wordt geen bloemenmengsel ingezaaid, maar de kruidachtige soorten zullen door de aanpassing over een tijdje vanzelf opkomen.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 13-06-2021

Beste mevrouw De Jong Fijn om te horen. Helemaal goed!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 26-04-2021