Asfaltonderhoud Dorpsstraat

Asfaltonderhoud Dorpsstraat

Vanaf maandag 14 maart worden in opdracht van gemeente Nijmegen door Aannemingsmaatschappij van Gelder werkzaamheden uitgevoerd aan de Dorpsstraat. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt op vrijdag 1 april vanaf 16:00 uur de Dorpsstraat weer opengesteld voor verkeer.

Wat gaan we doen?
Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt vervangen en worden er kleine aanpassingen aan de bestrating gedaan. Het ontwerp is in de bijlage weergeven.

Bereikbaarheid
De Dorpsstraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Wij vragen aanwonenden de auto buiten het werkvak te parkeren. Tijdens de werkzaamheden is het in overleg met onderstaand contactpersoon wel mogelijk om tijdelijk uw woning te bereiken.

Op dinsdag 29 maart en woensdag 30 maart worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op de Dorpsstraat. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 06:00 en 17:00. In deze periode is het niet mogelijk voor gemotoriseerd verkeer om gebruik te maken van de Dorpsstraat. Tijdens de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet. Wij vragen u de instructies van de verkeersregelaars op te volgen. Het betreden van het werkvak is tijdens de werkzaamheden op eigen risico. 

Fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid.

Hulpdiensten hebben tijdens de werkzaamheden altijd toegang tot het werkvak en zijn op hoogte van de werkzaamheden.

Wij begrijpen dat u hinder zal ondervinden van de werkzaamheden maar hopen hiervoor op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Alhoewel een groot deel van het dorp is verdwenen dan wel opgeslokt door de uitbreiding van Nijmegen, is een oorspronkelijk deel van Neerbosch bewaard gebleven aan de Dorpsstraat, met als meest karakteristieke gebouw het in gotische stijl opgetrokken witte kerkje van Neerbosch. Zo'n bijzondere straat behoeft toch ook een bijzonder onderhoud? In Hees worden er speciale waterputten aangelegd, terwijl de Dorpsstraat nog steeds doorvoerhaven is van drugstransport. Waarom géén fietsstraat, met de auto als gast! Waarom géén mooie parkeerhavens waar bewoners veilig hun auto kunnen parkeren? Waarom géén mooi stoep, zodat de oudjes van de Honinghoeve niet hoeven te struikelen over stoepstenen.....waarom?

Antwoord

Hallo Bart, bedankt voor uw reactie. Wij hebben contact gehad met de Nijmegen, zie onderstaand de reactie van de gemeente: "De Dorpsstraat maakt geen deel uit van het gemeentelijke netwerk van snelfietsroutes. Om die reden wordt de Dorpsstraat niet als fietsstraat uitgevoerd. Het aantal fietsers is echter wel voldoende hoog om hier extra aandacht te geven aan het fietscomfort. Om die reden wordt de Dorpsstraat is asfalt uitgevoerd. De voetpaden zijn in 2021 opnieuw gestraat. Het voetpad langs de Dorpsstraat ligt netjes vlak."

Antwoord

Ik ben het eens met dhr. Budel. Ik vind het jammer om te zien dat er zo veel aandacht wordt gegeven aan Hees (naastgelegen wijk). Daar worden veel straten heel mooi heringericht. Mooie wegbedekkingen, mooie lantaarnpalen, mooie parkeerhavens en ga zo maar door.Waarom wordt dit niet ook in Neerbosch-Oost gedaan? De meeste straten en wegen liggen het zelfde bij als ruim 55 jaar geleden. De wijk ziet er daardoor steeds meer verloederd en verouderd uit. Ik hoor dit ook van andere mensen. Als de aanzicht en infrastructuur van Neerbosch-Oost flink wordt vernieuwd (net als Hees), zult u zien dat Neerbosch-Oost ook van de slechte naam afkomt. De wijk verdient het!

Antwoord

Waarom alleen het asfalt Maak eens wat moois van deze straat De bossages zijn een doorn ein het oog van alle bewoners en worden niet goed schoongehouden door DAR Nijmegen In Hees is alles aangepast en hier kan het schijnbaar niet Gemeente doe er wat mee!!!!!

Antwoord

Waarom alleen het asfalt Maak eens wat moois van deze straat De bossages zijn een doorn ein het oog van alle bewoners en worden niet goed schoongehouden door DAR Nijmegen In Hees is alles aangepast en hier kan het schijnbaar niet Gemeente doe er wat mee!!!!!

Antwoord

Hallo Harrie, Bedankt voor uw reactie. We hebben contact gehad met de gemeente Nijmegen, zie onderstaand de reactie vanuit de gemeente: "We geven uw melding over de bosschages door aan de Dar. Bewoners kunnen dat overigens zelf ook doen via de Meld en herstel app van de gemeente Nijmegen. Dan komt de melding rechtstreeks bij de juiste instantie terecht."

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-03-2022