Bomen, groen en nieuw straatwerk rond winkelcentrum de Notenhout

Dit jaar is winkelcentrum de Notenhout flink gerenoveerd. Modern, fris en weer bij de tijd! Nu is het de hoogste tijd dat ook de openbare ruimte rondom het winkelcentrum een onknapbeurt krijgt. 

Vooral aan de kant van de OC Huismanstraat en Symfoniestraat is het een grote, versteende vlakte. Een brede stoep met verzakkingen, scheve paaltjes en sinds vorig jaar een electriciteitskast. Graag zie ik hier bomen, groene perken en een speelse inrichting. Zodat ook dit centraal gelegen punt in de wijk een fijne uitstraling krijgt. Hier is veel ruimte om er echt iets moois van te maken. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

De ondernemersvereniging heeft een tekening van de herinrichting van het parkeerterrein laten maken. Deze tekening is met ons gedeeld. Wordt vervolgd. 

Hieronder lezen jullie een terugkoppeling naar aanleiding van het verzoek voor meer groen rondom winkelcentrum De Notenhout

De winkeliersvereniging heeft aangegeven dat zij aan de slag gaan met het parkeerterrein zodra de COOP verbouwd wordt tot PLUS.
Zodra de plannen bekend zijn, sluit de gemeente hierop aan.

Een ding is duidelijk geworden: Er is ruimte voor meer groen!

Wordt vervolgd…

Verbeteren openbare ruimte in Neerbosch-Oost

De gemeente Nijmegen is begin dit jaar gestart met het buurt voor buurt verbeteren van de openbare ruimte (zoals straten en groen). De openbare ruimte die 40-50 jaar geleden gebouwd is, is nu op veel plekken tegelijkertijd aan het einde van de levensduur. De gemeenteraad heeft 18 miljoen euro vrijgemaakt, waarvan we meerdere buurten gaan aanpakken. De keuze voor de eerste zes buurten is binnen de gemeente afgestemd met andere grote opdrachten, zoals de energietransitie en biodiversiteit/duurzaamheid. De keuze van de buurten is ook afgestemd met Liander, Vitens en de woningcorporaties (zoals Portaal, Talis). Zo hebben we bijvoorbeeld samen gekeken in welke buurten Liander de gietijzeren leidingen al verwijderd heeft of in welke buurten Portaal hun woningen gaat herstructureren. 

Neerbosch-Oost staat op de planning om als vierde buurt aan te pakken. De precieze afbakening binnen Neerbosch-Oost hangt af van de plannen van de woningcorporaties voor de maisonnettes gelegen tussen de OC Huismanstraat en de Graafseweg. Deze plannen worden in het najaar van dit jaar duidelijker. Zodra er duidelijkheid is over welk gebied binnen Neerbosch-Oost aangepakt kan worden, wordt dit gedeeld met de buurt. Om financiële en praktische redenen is het niet mogelijk om heel Neerbosch-Oost in één keer aan te pakken. Daarom zal dit in verschillende fasen gebeuren.

Dit idee is intern besproken.

Het gebied rondom winkelcentrum ‘’De Notenhout’’ is geen gemeentegrond.

Meerdere bewoners hebben de wens om het gebied rondom het winkelcentrum op te fleuren met meer groen.
Om deze reden gaan wij graag in gesprek met diverse partijen om te kijken naar de mogelijkheden.

De voortgang koppelen wij terug op deze pagina.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Leuk dat u de wijk wilt vergroenen!

Wij gaan uw idee intern bespreken. U ontvangt een terugkoppeling van ons.

Reacties

Is er ondertussen al wat bekend? Want Neerbosch-Oost moet echt snel nodig grondig opgeknapt worden.

Antwoord

Neerbosch-Oost heeft nu de uitstraling van een oude getto buurt van GTA San Andreas. Kan echt niet meer. De straten moeten zo nodig gereconstrueerd worden!!

Antwoord

De gemeente wilt niets doen in Neerbosch-Oost. Dat is ondertussen wel duidelijk. De ambtenaren laten liever "hogere" wijken opknappen wat beter staat op hun portefeuille. Of laten zelfs compleet nieuwe wijken bouwen wat helemaal goed op de portefeuille staat. Neerbosch-Oost helpt niet mee aan nieuwe baantjes. Daarom laten ze Neerbosch-Oost al tientallenjaren stikken!

Antwoord

Dag Jamie, wat goed dat jullie je in willen zetten voor de wijk en met ons meedenken. We zien dat de wijk toe is aan verbetering en dat er voldoende ruimte is voor meer groen in Neerbosch-Oost. Om het grondig aan te kunnen pakken willen we dit doen met de vervangingsgolf. Dit houdt in dat we van gevel tot gevel de openbare ruimte aan gaan pakken. Helaas zijn we nu nog aan het wachten op de planning. Zodra de planning bekend is, zullen we dit met jullie delen.

Antwoord

Wat fijn dat jullie meedenken over het verbeteren van de openbare ruimte in Neerbosch-Oost. De vragen die gesteld zijn via 'reacties' hebben we intern besproken. Onder het kopje 'Feedback van de gemeente' leest u het antwoord.

Antwoord

Het zou fijn zijn als het winkelcentrum met de fiets beter bereikbaar zou zijn via de kant van de kerk 'de goede herder'. De vijver en het groen tussen de kerk en de parkeerplaats lijkt wel een vuilnisbelt. Ook lijkt de route via het houten voetpad omhoog naar het winkelcentum meer op een openbaar toilet dan een een wandelpad.

Antwoord

Het wordt hoog tijd dat de schop door Neerbosch Oost gaat. De wijk is ontzettend verouderd en het gaat er steeds verloederder uitzien. Veel woningbouwcorporaties hebben veel huizen en vooral flats opgeknapt en ook de eigenaar van de winkelcentrum heeft het mooi laten renoveren. Nu is het aan de gemeente. De wijk Neerbosch Oost heeft een renovatie nodig! De gemeente moet de straten reconstrueren en de uitstraling van de wijk opknappen. De naastgelegen wijk Hees wordt volop gerenoveerd en wegen en straten worden opgeknapt. Ook andere buurten worden flink aangepakt. Waarom gebeurd dit niet in Neerbosch Oost?? Heel jammer.

Antwoord

Dank voor je steun voor mijn, en inmiddels ons, idee! Want heel wat buurtbewoners steunen dit inmiddels. Ik ben het met je eens dat Neerbosch-Oost flink toe is aan groot onderhoud. En ik dacht, laten we maar beginnen met een idee voor de ruimte rondom het winkelcentrum. Ik verwacht dat de Gemeente Nijmegen binnenkort gaat reageren op dit idee, en ook op uw reactie over de gehele wijk.

Antwoord

Goed bezig Marloes! Misschien dat nieuwe grijze gebouwtje gelijk voorzien van een kleurtje door een professionele graffiti kunstenaar?

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Helemaal mee eens! Ik steun dit 100%

Antwoord

Dankjewel Roos! En zeg het voort: hoe meer mensen het steunen, hoe meer kans op verandering.

Antwoord

Dit zal de uitstraling van het nieuwe winkelcentrum en de wijk nog meer verbeteren.

Antwoord

Brenda, dank voor je steun! Ik denk ook dat opknappen van dit stukje de uitstraling gaat verbeteren.

Antwoord

Yes, goed idee. Veel groen in het straatbeeld is goed voor de temperatuur in de zomer. Met veel hoogbouw in dat stukje wijk is het al een warm plekje. Wat groen kan dan voor wat verkoeling zorgen.

Antwoord

Dank voor je steun en input Luc! Al die tegels, geen enkele boom: dit is een warm stuk in de zomer met geen enkele schaduw of verkoeling van een boom.

Antwoord

Goed idee Marloes!

Antwoord

Dank voor je steun Tjarda!

Antwoord

Heel goed initiatief dit! Zoveel tegels, das toch niet Nijmeegs?!

Antwoord

Dank voor je steun! Genoeg plek voor bomen en groen, in plaats van enkel tegels. Mooi Nijmeegs plekje van maken.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 25-11-2022