Uitnodiging opening muurschildering Vocasa-hal 12 juli 2024

Op vrijdag 12 juli om 13:00 uur wordt de mural geopend door Wethouder Broeren
Na het openingswoordje kun je bij kunstenaar Coco terecht voor een gesigneerde kopie van haar laatste stripboek en andere merchandise. Ook kun je een selfie maken op de selfiespot bij de schildering!

Wat is een Mural?
Een mural is muurschildering op straat. Tegenwoordig trekken murals veel bezoekers. Murals geven de plek positieve energie en maakt omwonenden trots. Getalenteerde en creatieve kunstenaars maken onze stad mooier met inspirerende murals. Er is gekozen voor de muur van de sporthal Vocasa aan de Symphoniestraat in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost.

Coco Ouwerkerk en Nick Schoonhoven
Uit 6 kunstenaars is er door een commissie gekozen voor Coco Ouwerkerk en Nick Schoonhoven. We kozen voor Coco omdat zij op het internet wereldwijd bekend is met haar Webtoon Acception. Ze heeft bijna een miljoen abonnees op haar digitale comic die gaat over diversiteit en jezelf zijn. De tekst BE YOU komt uit de koker van Nick. Nick maakt veel muurschilderingen met tekst. Naast de reguliere Acception karakters heeft Coco ook nog wat locals toegevoegd om een relatie te leggen met de buurt. De Nederlandse grafitti artist Jasper van Seggelen heeft het uitgevoerd.

Kom naar de opening op 12 juli
De uitvoering van de muurschildering heeft al plaatsgevonden, maar is nog omringd door hekken. Dit komt door de renovatie van de parkeerplaats aangrenzend aan de mural.
Bent u benieuwd hoe het geworden is? Wij zien u graag tijdens de opening op 12 juli!

Na de opening plaatsen wij meer foto's op deze pagina.