Pingpongtafel in de speeltuin

Sinds een jaar of 4 is er een ontzettend fijne speeltuin in de Meijhorst 91e straat. Veel kinderen uit de 91e straat, maar ook uit omliggende straten en wijken maken hier dagelijks gebruik van. Het biedt een fijn samenzijn voor kinderen onderling en voor ouders en kind.

Echter mist er iets, namelijk spel en contact mogelijheden voor de jeugd. Een pingpongtafel lijkt daar een uitstekende oplossing voor. Belangrijk voor ook deze doelgroep is het samen zijn, kletsen en beweging. 

Door de ruime opzet van de speeltuin is er nog plek zat voor een pingpongtafel, zie bijgevoegde foto. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Ben er fel op tegen. Nu al s'avonds hangjongeren. Straks nog meer hangjongeren. En wie houdt er toezicht op. Dit soort attributen horen niet in een speeltuin voor kleine kinderen thuis!

Antwoord

De kinderen die de speeltuin ontgroeid zijn(10 ), zouden het fijn vinden om ook een plek te hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten en spelen. Ik denk dat een pingpongtafel daar een goede methode voor is. Dan kunnen ze actief bezig zijn. Dat is beter dan hangen en rotzooi trappen, toch?Ben het overigens helemaal met u eens dat het geen hangplek met overlast moet worden, maar een ontmoetingsplek.

Antwoord

Een heel goed idee!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-09-2021