Maak de Meijhorst kleurrijker en gezond voor bij en mens!

Wilt u ook uitzicht op een prachtige bloemenzee met korenbloemen, klaprozen en akkerviooltjes?

Onze grasvelden kunnen worden omgetoverd tot een zee van bloemen, door ze in te zaaien met bloemen en kruiden. Ook is dit goed voor de bijen, vlinders en insecten, toch mooi 2 vliegen in 1 klap!

De beide zijden van de sloot langs de Staddijk en eventueel ook de grasveldjes rondom de flats in de Meijhorst (bijvoorbeeld in de 33e straat, maar ook in andere straten) worden met biologisch bloemenzaad ingezaaid.

Samen met de gemeente kunnen we dit project vormgeven en dit project maakt aanspraak op het wijkbudget! Wellicht is er een samenwerking te bedenken met meerdere organisaties die ook dit belang hebben, zoals 'The Pollinators', 'stichting DOEN' en 'Operatie Steenbreek'.

Leuk dat je meedoet?!

Wil jij ook een bloemetje bijdragen, maak een account aan op 'mijn wijkplan' (mijnwijkplan.nl) en 'Like' ons plan. Je mag ook als deelnemer mee gaan doen, samen wordt de Meijhorst kleurrijker, mooier en gezonder!

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

In overleg met de initiatiefnemer is er een project beheer eigen groen opgezet. Dit idee is al uitgevoerd.

We hebben foto's van het eerste deel van de werkzaamheden toegevoegd aan het idee.

Het eerste deel van de werkzaamheden wordt binnen drie weken uitgevoerd. De rest van de delen worden in het najaar uitgevoerd.

Proficiat, jullie idee heeft veel ondersteuning gekregen. Wij nodigen u van harte uit om samen met ons dit idee verder uit te werken. Ik wil jullie vragen om samen na te denken over het volgende: Gaan jullie het zelf onderhouden? Of willen jullie dat de gemeente het gaat onderhouden? En wáár zouden jullie precies wat willen? In de uitwerkingsfase onderzoeken we of het plan voldoet aan technische, beleidsmatige en financiële voorwaarden en wordt het draagvlak in de wijk verder onderzocht. Als aan deze voorwaarden kan worden voldaan wordt het plan uitgevoerd uit het wijkbudget 2019. Mocht het plan niet aan de voorwaarden voldoen of er blijkt weerstand te zijn in de wijk, kijken we of het plan aangepast kan worden. Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Laat u uw buurtgenoten weten dat zij uw plan kunnen volgen via MijnWijkplan? Samen maken we de wijk.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee en samen tot een plan te komen! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 17-06-2021

In Nijmegen oost hebben wij met onze werkgroep 'Hortus Civitatis' de 'Groene Vlinderlint Route' gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Nijmegen. Deze route loopt door Stad en Landschap. Wij maken gebruik van inheemse bloemenzaden van de firma Biodivers ; zie www.biodivers.nl / kijk ook naar onze Facebook pagina 'Hortus Civitatis'

Antwoord

Mocht de Gemeente nog wat financiële ruimte hebben, dan is er op het grasveld tussen Wilgeroosje en Zomerklokje ook ruimte voor wat kleurrijke struiken, kant staddijk. Deze plek is voor beide complexen goed zichtbaar.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 15-02-2019

Overleg gehad met Maryse, we gaan met zijn allen 'actief' geinteresseerde mensen werven die dit groene en kleurrijke idee willen ondersteunen! Doe ook mee en maak een account aan voor 'mijn wijkplan' en 'like' ons idee. Heb je nog suggesties, laat het gerust weten aan ons.

Antwoord

Beste Maryse, dank voor uw bericht. U geeft de suggestie om buurtgenoten naar mijn wijkplan te laten kijken voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee en samen tot een plan te komen. Ik kan me voorstellen dat nog niet iedereen op de hoogte is van dit platform, hoe breng ik ze (behalve door het te vragen), hiervan op de hoogte? Is het ook nodig om een account aan te maken om een ' hartje' te kunnen uitdelen?

Antwoord

Verder wonen err in de flats in de Meijhorst die grenzen aan de voorgestelde gebieden, diverse mensen met dito achtergrond en ook verschillende kennis en ervaring met digitale platforms, voor hen is het een brug te ver om een accout aan te maken ed...

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-11-2018