Hele grasveld weer naar gazon, niet slechts een smal strookje onder de balkons

Naar aanleiding van een "opgelost" terugkoppeling ook nog even hier geplaatst: 
Betreft de 24e Meijhorst: Het grasveldje achter onze maisonnette wordt nog slechts twee keer p/j gemaaid, dit itt het grasveldje achter de aanpalende maisonnette gebouwen waar de maaier wèl (weer) op gezette tijden komt. Ten eerste is het géén gezicht, het ziet er verloederd en verwaarloosd uit en de Meijhorst heeft al een achterstand wat dat betreft. Ten tweede veroorzaakt dit woekeren meer overlast dan dat het voordelen oplevert. Bovendien, dit veld ligt aan een sluiproute, nodigt het de vele passanten uit om hun blikjes, snoeppapiertjes etc in het lange gras te dumpen. Ik weet dat ik voor veel bewoners in onze flat spreek want ze klagen er allemaal steen en been over. Ik snap dat de gemeente mee wil doen met landelijk groen beleid maar sommige plekken lenen zich daar simpelweg niet voor. Wij zouden daarom willen vragen het maaikaartje voor het grasveld achter onze maisonettes weer van het "2x per jaar" maaien schema af te halen en het gras weer kort te houden. Het gaat dus om het veld tussen de maisonettes van de 24e en de rijtjeswoningen aan de 26e Meijhorst. Bij voorbaat dank.
Meldnummer: 154241

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoner

Het veldje waarover u bericht, is voor de zomervakantie gemaaid. Rond week 40 wordt het voor de tweede keer gemaaid. 

De genoemde argumenten zijn voor de gemeente geen aanleiding om het maaibeleid op deze plek aan te passen. Dat doen we eigenlijk alleen als het een ontmoetingsplek is of een plek die veel wordt gebruikt om te spelen. 

U had waarschijnlijk liever een ander antwoord gehad, daar hebben wij begrip voor, maar we kunnen u helaas niet verder helpen. Verschillende wijkbewoners zijn actief als wijkhelden, dat wil zeggen dat zij gezamenlijk zwerfvuil opruimen. Mogelijk is dit een idee om eens met medebewoners te bespreken.

met vriendelijke groet, 

 

Anja Maas

 

 

Beste inzender Dank voor uw bericht. De groenbeheerder is op 7 september terug van vakantie. Daarna kunnen we een afspraak maken om te komen kijken. Wat u in de tussentijd kunt doen: in elk geval uw naam en contactgegevens doorgeven (een anoniem initiatief kunnen wij niet niet behandeling nemen) en kijken welke medebewoners samen met u dit idee ondersteunen. Dat kan via mijnwijkplan (hartjes verzamelen) of door met een groepje bewoners samen op de afspraak met de gemeente te komen. Vriendelijke groet, Anja Maas

Reacties

Ik ben er helemaal mee eens het ziet eruit als een achterstandswijk die op punt staat gesloopt te worden

Antwoord

En het is geen "idee", het is een klacht.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 04-08-2021