Wilde bloemen langs Frankrijkstraat in Lent

Mijn idee is om aan de sloot zijde van de Frankrijkstraat (ook tussen de sloot en parkeervakken) wilde bloemen te zaaien. Hierdoor krijgt de straat zomers wat meer kleur en worden tegelijkertijd insecten zoals de vlinders en bijeen geholpen. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemers, zoals eerder aangegeven zal hier vanzelf een grote kruidige vegetatie ontstaan. De natuur heeft hier wel even de tijd voor nodig. Daarom plaatsen we dit idee over twee weken naar het archief. Dank voor het indienen van uw idee en uw betrokkenheid bij de wijk.

Beste Ilse, dank voor het plaatsen van uw idee op Mijnwijkplan. Op dit moment wordt het talud in de Frankrijkstraat één keer per jaar gemaaid. De berm tussen de sloot en parkeervakken wordt nu 3 keer per jaar gemaaid. Dit was voorheen 6 keer per jaar. Doordat we minder maaien zal hier vanzelf een grote kruidige vegetatie ontstaan. Hierdoor komen er meer insecten en andere dieren naar deze locatie. Door dit beheertype komen er planten terug die zich van nature goed kunnen ontwikkelen. Om de straat te vergroenen is er ook een ligusterhaag geplant aan het begin van de straat.

Reacties

Idee is ingestuurd op 06-02-2020