Watersportmogelijkheden Lent bevorderen

De singel parallel aan de Groot Brittanniëstraat sluit aan op de Lentse plas. Al varend met een sup of bootje is er geen doorgang van de singel naar de plas. Nu moet men het talud omhoog klimmen bij de LENTmark toren en door de blubber de Lentse plas inlopen. Dit is niet ideaal en kan ook gevaarlijk zijn.

Mijn voorstel is om een steiger met een opgang aan te leggen ter hoogte van de LENTmark toren en een aangelegde inloop naar Lentse plas te realiseren. De wijkregisseur heeft dit voorstel intern besproken en geeft aan dat hiervoor een vergunning van het Waterschap nodig is. Alvorens deze aan te vragen wil ze graag weten of er voldoende draagvlak is voor dit plan.

Laat jullie enthousiasme blijken door op 'ik ondersteun dit idee' te klikken en geef zo de Lentse watersportmogelijkheden een boost! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Prima plan voor kano en andere ongemotoriseerde bootjes:

Antwoord

Persoonlijk zou ik de nu al te kleine recreatieplas niet met allerlei 'hardware' en 'snelle jongens' of 'lawaai' willen ervaren en hoop, dat het een schone en heldere ZWEMplas mag blijven voor jong en oud. Voor watersport mag ik hopen, dat er andere, grotere en spannender plekken in Nijmegen e.o. te vinden zijn (Spiegelwaal?). Alhoewel: ongemotoriseerd, dus rubberen roeibootjes of zo'n enkele 'sup' die niet harder dan xx km per uur gaat is gezond en ziet er wel gezellig uit. Mits geen bedreiging voor zwemmers dus. Misschien een gemarkeerde vaarroute, net zoals die drijvende ballenketting als scheidslijn voor de kleintjes? Mijn steun kan er komen, als de 'mitsen en maren' in overweging zijn genomen en een creatieve oplossing krijgen.

Antwoord

Lijkt me echt een geweldig idee.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-05-2020