Verplaatsen appelboom Harmoniehof

De appelboom aan de Harmoniehof, in de volksmond het Ei, tegenover de ingang van de Ster, is een bron van overlast.

Zodra er appels in de boom hangen begint de overlast. Pubers gooien met appels tegen het voorzieningenhart de Ster. Er worden hele 'appelgevechten' gehouden. Appels vliegen tegen ramen van huizen. Het plein ligt bezaaid met appels. De appels zijn erg groot.

Als bewoners van de Harmoniehof zouden wij graag zien dat deze boom wordt vervangen door een boom zonder vruchten.

Wij zijn voorstanders van groen maar de appelboom geeft echt veel te veel overlast.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Helaas kunnen we niet in jullie wens meegaan. Omdat het beleid van de gemeente is dat gezonde bomen niet worden vervangen, wordt de appelboom niet verplaatst. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken vragen we onze aannemer om hier vaker te reinigen. Ook nemen we contact op met de school om te vragen of zij het gedrag van leerlingen in de gaten willen houden.

Vragen? Mail wijkregisseurnoord@nijmegen.nl.

Dit idee wordt over 14 dagen gearchiveerd.

Beste bewoners,

Hartelijk dank voor het indienen van dit idee. De wens wordt besproken met de vakinhoudelijke afdeling en er komt zo snel mogelijk een reactie.

Reacties

Hoi Latifa, Op wat voor termijn mogen wij terugkoppeling verwachten? Mvg, Stefan

Antwoord

Mag hopen dat het verplaatsen van deze appelboom op een goede manier gedaan gaat worden en het liefst wel binnen de wijk houden door bijvoorbeeld te verplaatsen naar Tiny forest bij de verwondering (bijvoorbeeld) Stiekem vindt ik het heel jammer dat dit soort bomen moeten wijken. Als aanwonende zou je de appels ook kunnen oprapen of plukken om ze dan te gebruiken.

Antwoord

Hoi Erik,Ik betwijfel of deze appels eetbaar zijn. Los daarvan zou ik dan pleiten voor de omgekeerde weg. Voordat je de boom plaatst ga je kijken of er draagvlak is voor een soortgelijke boom en of de bewoners deze in beheer willen nemen. Zo neen, dan niet plaatsen.Bij het plaatsen van de bomen in het Ei is deze weg ook gevolgd en die werkt!Verplaatsing richting het Tiny Forest kan met die aantekening dat je hierin ook de omwonenden vooraf dient te kennen. Anders verplaats je alleen de overlast en dat lijkt me ongewenst.Mvg,Stefan van Collenburg

Antwoord

Waarom gelijk in de aanval???Ik kwam alleen maar met een voorbeeld aanzetten…

Antwoord

Helemaal eens Stefan. Ons plein is echt super mooi en groen geworden maar de appelboom komt niet tot zijn recht omdat de appels overal liggen en kapot getrapt worden.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 24-09-2022