Verkeersdrempels in wijk Soetegaerde - Lent

In deze nieuwe wijk wordt al volop gewoond en gebouwd. Het verkeer in de wijk neemt dus ook dagelijks toe en wij zien en ervaren nu al dat er door zowel bewoners als gasten als werklui vaak (te) hard wordt gereden in de wijk.

Ons verzoek is dan ook om tijdig na te denken over het plaatsen van verkeersdrempels, zeker nu vele wegen nog in de maak zijn. Uit ervaring weten wij dat het een kwestie van tijd is voordat de eerste ongelukken plaatsvinden, dus snel handelen door de gemeente is gewenst.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Het idee om plantenbakken te plaatsen zigzaggend verdeeld over de weg, lijkt een aantal bewoners van de Stadstuin wellicht een nóg beter plan dan drempels plaatsen... maar de snelheid eruit halen is echt nodig!!

Antwoord

Plantenbakken ziet er wel mooier uit qua straatbeeld, maar ze hebben ook een enorm nadeel. Je ziet kleine kinderen niet (goed) achter die bakken waardoor de situatie er misschien alleen maar onveiliger van wordt.

Antwoord

Helemaal mee eens, het gebied Lavinia Fontanahof en Rafaelstraat is officieel een woonerf, waar dus stapvoets gereden zou moeten worden. Dit is alleen te zien aan een klein bord bij binnenkomen van de straat. Er wordt structureel harder dan 15 km/uur gereden, door bijvoorbeeld bestelbusjes zelfs veel harder, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. In een woonerf zouden kinderen veilig op straat moeten kunnen spelen, wat nu niet het geval is. Ik weet niet of drempels de oplossing is maar in ieder geval enige vorm van snelheidsbeperking of duidelijkere aanwijzingen wat de maximale snelheid is lijkt me noodzakelijk

Antwoord

Ik heb dit plan gedeeld op de groepsapp van Stadstuin binnen (Rafaelstraat/Lavinia Fontanahof)

Antwoord

Helemaal eens! Er wordt hier veel te hard gereden.

Antwoord

Het verzoek is voor de gehele wijk natuurlijk. Voor ons persoonlijk betreft het de Plautilla Nellistraat.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 24-05-2021