Speeltoestel Yves Montandstraat

In het speelveldje staat een zandbak die weinig wordt gebruikt, eigenlijk met name door de buurtkatten... Nadat ik met alle aanliggende huizen heb geinventariseerd of men voor de buurtkinderen iets anders zou willen hebben,  werd enthousiast gereageerd. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk gekeken naar de opties voor een nieuw toestel. Onze keuze is gevallen op een klimrek, zoals iemand heeft aangegeven; Klimmen is voor bijna alle leeftijden! De zandbak zou wat ons betreft mogen worden vervangen door een klimparcours.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Chris, het idee is leuk voor dit mooie veld. Er is echter nog weinig draagvlak verzameld voor dit idee. Het is wel een vereiste voor het plaatsen van een speelaanleiding op deze locatie dat veel mensen hier enthousiast over zijn. Dit idee wordt 1 augustus gearchiveerd bij weinig draagvlak.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Leuk dat u de wijk wilt verbeteren! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Het is best wel een schande dat kinderen niet in de zandbak kunnen spelen dankzij katten die het als kattenbak gebruiken. Zou het niet beter zijn om alles weg te halen en er een fatsoenlijke speeltuin van maken met klimrek en glijbaan met een kleine toren. Eventueel met twee schommels erbij.

Antwoord

Ik ben voorstander!

Antwoord

Door een klimrek aan te schaffen voor deze speeltuin, zullen de oudere kinderen ook wat meer te spelen hebben. Ik ben ook voor een picknicktafel. Dit biedt ouders ook wat meer plek om te zitten.

Antwoord

Klimtoestel is altijd een mooi object en leidt tot divers spel. Zeer welkom bij de diverse leeftijden die hier spelen. De dreumes houdt zich vast aan de paal bij het leren lopen, de kleuter kijkt ziet het als fort en kijkt tot hoever hij/zij durft, en de oudere kinderen hangen lekker samen bovenin. Top idee! High five voor heer Chris en de gemeente Nijmegen die via deze weg werken aan fijne verbeteringen van het toch al niet onaardige dorp(je) Lent

Antwoord

Een heel waardevolle actie! De zandbak is een kattenbak helaas. Vervelend om tegen kinderen telkens te zeggen dat ze er niet in kunnen spelen... Zou zo fijn zijn wanneer er een klimrek komt! Ook voor de grotere kinderen. En waarom ook niet meteen een picknicktafel voor ‘community building’?

Antwoord

In de zandbak spelen op dit moment alleen de poezen! Een klimtoestel sluit aan bij de verschillende leeftijden in ons wijkje. Leuk!

Antwoord

Een klimtoestel/parcours zou een echte toevoeging zijn aan de bestaande situatie. Zoals gezegd leuk voor alle leeftijden.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 05-02-2021