Speelgelegenheid dreumes/peuter

In de buurt zijn veel speeltoestellen te vinden, vooral voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er zijn er op dit moment nauwelijks die geschikt zijn voor kinderen tussen 1 en 4 jaar om zelf op te spelen en ontdekken. Het is natuurlijk vooral fijn spelen én leren als ze zonder steeds een handje vast te moeten houden en zonder valgevaar zelf bezig kunnen zijn.

Het zou mooi zijn om op het veldje bij de beatlesstraat een speelgelegenheid te maken voor deze kinderen. Er staat daar een losse veerwip, die mooi te combineren zou zijn met een speeltoestel en/of losse speelelementen voor kleine kinderen.

In de afbeeldingen een aantal voorbeelden van geschikte toestellen. Ik denk ook aan de "piratenboot" die vroeger in de speeltuin aan de Rolling Stones straat stond. Een ander voorbeeld zou het glijbaantje/klimtoestel in het thermionpark zijn: dat heeft een deel wat geschikt is voor kleine kindjes én een stuk voor grotere kinderen (waar de kleintjes ook niet zomaar op kunnen komen).

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, er worden de komende tijd speeltoestellen aangepast bij basisschool Het Talent. Deze toestellen zijn geschikt voor jonge kinderen. Deze speeltoestellen staan dichtbij de Beatlesstraat. Er is dus mogelijkheid om een stuk verderop te kunnen spelen bij Het Talent. Vandaar dat we geen nieuwe speeltoestellen gaan aanleggen hier.

• Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Beste Roos, De speeltoestellen bij het Talent zijn inmiddels aangepast, maar nog steeds absoluut ongeschikt en onveilig voor dreumesen en peuters.

Antwoord

Eens! Er mist echt een dreumes/peuterspeelplek in de schaduw. Waar de kinderen juist zelf op kunnen klimmen en klauteren en ontdekken! De enige optie in de wijk is op dit moment de babyschommel om de hoek. Ik hoop dus ook dat er nog budget vrij gemaakt kan worden voor wat spelplezier voor kinderen vanaf 1 jaar!

Antwoord

Super goed idee passend bij de wijk!! Heel graag!

Antwoord

Zeker een mooi plan. Ik merk dat veel speeltuinen in de buurt in de zomer alleen maar in de felle zon staan. Misschien een idee om tijdens de aanleg ook bomen te planten zodat er een natuurlijke schaduw wordt gecreerd. Het nodigd dan ook in de zomermaanden uit om er lekker met een kleedje te gaan zitten.

Antwoord

Op dit plekje staat een hele mooie grote treurwilg die voor schaduw zorgt!

Antwoord

Helemaal mee eens! Fijn als er ook iets komt voor die leeftijdsgroep. Daarvoor is weinig te vinden. Prima plek ook!

Antwoord

Erg leuk om ook voor de kleinere kids een speeltoestel te hebben in de wijk, die hebben we vrijwel niet in de buurt. Een klein huisje met pad, trapjes en glijbaan lijkt me leuk. De piratenboot was inderdaad ook geliefd! Het liefst van hout, niet te bont, dat past mooi bij de houten ‘Libelle’ en de bomen.

Antwoord

Ja, eens! Sommige plaatjes hebben wel felle kleuren, maar iets dat mooi natuurlijk/hout is zou het best in de omgeving passen.

Antwoord

Een heel goed idee Kim! En de perfecte plek om het uit te voeren !

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-10-2020