Schaduw bij speeltuinen

Het is ons bij deze warme dagen opgevallen dat er bij veel speeltuinen in Lent geen schaduwplekken zijn. Het lijkt ons een goed idee om rondom speeltuinen meer snelgroeiende bomen te planten of schaduwdoeken op te hangen, zodat kinderen ook op zonnige dagen wel verantwoord buiten kunnen spelen. Een voorbeeld van een erg zonnig speeltuintje is bij ons voor de deur aan de petuniastraat in Lent. De speeltoestellen worden in de zomer bloedheet en  spelen is er bijna niet mogelijk. Jammer, maar wel makkelijk iets aan te doen! 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Jetteke, wij hebben onze collega groenopzichter gevraagd of er in de driehoekvormige bakken grenzend aan de speeltuin en parkeerplaats in de Petuniastraat snelgroeiende schaduwbomen geplant kunnen worden. Hij gaf aan dat er in deze bakken geen bomen geplant kunnen worden in verband met wortelopdruk en weinig ruimte voor de wortels. De bomen zullen daardoor slecht groeien en geen schaduw opleveren. We horen het graag als de buren wel verder willen met het idee over de schaduwdoeken.

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. fijn da u dit platform gevonden heeft. Schaduw doeken zal de gemeente niet gaan plaatsen. is er voldoende draagvlak bij de buurt, dan kan onderzocht worden of hier extra bomen geplant kunnen worden. Vraagt u zoveel mogelijk buren het idee te "liken" ! Succes!! JS26072019

Reacties

Lijkt mij een top-idee! Op een of andere manier, lukt t liken van dit idee mij helaas niet. :-(

Antwoord

Top Idee om bomen te planten, geen schaduwdoek. We kunnen wel wat meer groen gebruiken in Lent, ook voor de natuur, flora en fauna een heel goed idee.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 25-07-2019