Rondom de Linde

Beste Rondom de Linde-rotonde Bewoners,

De boomspiegel adopteren is al in gang gezet door Rensen Pianoservice. Wij kijken - letterlijk - uit naar gezellig geurende, kleurige bolletjes en misschien naast de bestaande klimop ook nog clematis in de boom. Goede symbiose, echt! We wachten op de stoeptegel-bezegeling.

Wat inmiddels door mij is uitgezocht: narcissen, sneeuwklokjes, hedera zijn giftig en zo vele, vele andere planten en bolletjes ook... Is nog een heel gepuzzel om het kind- en diervriendelijk in te richten, maar ik vind het bijzonder leuk om te doen! Moeder natuur heeft nog genoeg te bieden ;-)

NIEUWS: ALLE DIRECT OMWONENDEN OMARMEN HET PLAN. DANK VOOR ALLE LIKES en uiteraard HOORT ZEGT HET VOORT! Alle bewoners binnen één huis graag vragen, want we staan nog niet op nummer 1!

Vrijdagavond 22 februari is een tweede bijeenkomst met de bewoners die voor het hele stuk een mooi, strak ontwerp gaan maken. Dat vind ik als digibeet helemaal prachtig! Ik kan niet wachten om het met de deelnemers af te stemmen en het onderhoudscontract met de gemeente te gaan tekenen!

Het eenvoudigste voorstel om een mooi 'bermstuk' te creëren met wilde (heem)bloemen en heemplanten, is dus inmiddels opgewaardeerd naar onderstaand idee. 

Het gaat een vrolijke, smakelijke, kind-, dier- en milieuvriendelijke STILTE natuurtuin worden. De buurman kan daar met nog meer plezier zijn katje grasjes laten eten (honden  kunnen natuurlijk verderop naar het veldje!!!). Elk seizoen heeft iets opvallends (oranje lampionplant/pompoenen?), het is smaakvol ingericht, het geurt er lekker (ter compensatie van de vuilnis in de buurt), voor kinderen (onder begeleiding, want anders een gevaarlijke hoek) valt er wat te beleven of zelfs te plukken, misschien een stukje 'kerstboomroulatie' voor direct omwonenden en uiteraard gonst en krioelt het er van (bodem)leven... We gaan er samen iets leuks van maken!

Nadat de gemeente het gras heeft vervangen door een laag vruchtbare aarde, mogen we met de gewenste, goedgekeurde en door de gemeente aangeleverde planten/zaden/bollen/turf zelf aan de gang! Gezellig!

Groetjes, Anka.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • bloemrijke boomspiegel

    In 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Dank Anka voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijnwijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes! JS22012019

Reacties

Een erg leuk idee van de aanwonende.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 01-11-2019

Mooi initiatief!

Antwoord

Dankjewel voor je positieve reactie! Fijn, dat er nu al 7 hartjes c.q. 'likes' zijn. Heb jij vast ook gedaan rechtsboven? We staan nu op de 10e plaats!

Antwoord

Mooi initiatief!

Antwoord

Mooi initiatief

Antwoord

Top, dat je ook mee wilt helpen! Gezellig!

Antwoord

Top plan!

Antwoord

Beste Coen, ook top, dat je mee gaat doen! Ben benieuwd of je boompjes nog goed terecht gaan komen... Vandaag/Morgen ga ik op de VUS mijn rijtje af met het plan op A4-formaat. Wordt vervolgd!

Antwoord

Mijn 'like' heb je :)

Antwoord

Leuk idee en wij ondersteunen dit graag

Antwoord

Hi Patrick, geef je nog een 'like' door op het hartje te klikken? Dankjewel!

Antwoord

Onze wijkregisseur Jeanette Stevens is enthousiast. Zij is zelfs al ter plekke geweest om de opties door te nemen!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-01-2019