Pad van Waaijenstein naar Oosterhoutse dijk

In navolging van dit idee: https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/project/pad-van-waaijenstein-naar-oosterhoutsedijk - hier kan vanuit Lent niet op gestemd worden, maar ook vanuit Woenderskamp zouden we graag weer een pad naar de dijk willen, zodat we vanuit de woonwijk kunnen genieten van de mooie groene omgeving! Dit kan bijvoorbeeld waar eerst de bouwweg lag, of waar voorheen de toegang naar het bos van de baron was. Er is nu een olifantenpaadje, maar zeker in de winter is dat slecht toegankelijk (glad/natte kleigrond).

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, 

Hartelijk dank voor het indienen en het steunen van dit idee! Er volgt binnenkort een inhoudelijke reactie vanuit de gemeente. 

Reacties

Heel goed idee, belangrijk voor de buurt! Er is behoefte aan een goed pad naar de dijk. Zodat je zonder lange omweg en drukke wegen te hoeven oversteken van de natuur die vlak bij is kunt genieten.

Antwoord

Helemaal mee eens, hopen dat het doorgaat

Antwoord

Zou heel fijn zijn, ben er helemaal voor

Antwoord

Lijkt me voor de hand liggend dat er (bij voorkeur) een smal pad voor voetgangers, fietsers en rolstoelen komt vanaf Woenderskamp of Waaijenstein naar de Oosterhoutse Dijk. Een initiatief hiertoe ondersteun ik. Hopelijk komt dit pad er snel, zodat inwoners niet hun toevlucht zoeken tot allerlei olifantenpaadjes.

Antwoord

Goed idee!! Hoe fijn is het dat we de dijk op kunnen met de fiets en te voet. Daar is heel veel behoefte aan.

Antwoord

Goed idee, fijn om met de kinderwagen of fiets een rondje dijk te kunnen doen.

Antwoord

Goed idee, het is fijn als er bij de aanleg van het pad rekening gehouden wordt met rolstoelen en wandelwagens. Deze kunnen geen gebruik maken van de trappen bij de Oversteek.

Antwoord

top idee!

Antwoord

Goed initiatief. Een pad naar de dijk is erg gewenst om ook op de dijk of in de uiterwaarden te kunnen wandelen/ hardlopen. Dacht eerder ook een tekening gezien te hebben waarop is ingetekend.

Antwoord

Goed idee

Antwoord

Ik was in de veronderstelling dat er ook een pad zou komen. Lang geleden was er een bijeenkomst in Citadel college waarop tekeningen te zien waren van de wijk. Hier was destijds wel degelijk een pad ingetekend. Vreemd dat het niet gerealiseerd is.

Antwoord

Dit plannen heb ik ook gezien ja en ik was daarom ook in de veronderstelling dat er al een pad komt. Zou heel fijn als er een fatsoenlijk (fiets/wandel) pad komt. Vanmiddag nog lekker weg geglibberd op dat 'olifantenpaadje' omdat het daar nu best modderig is.

Antwoord

Heel goed initiatief!

Antwoord

Ja! Helemaal voor!

Antwoord

Jaaa wij hoopten hier al heel erg op!

Antwoord

Supergoed idee! Ik miste de weg al!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 13-11-2022