Oplossing voor te hard rijden Frankrijkstraat te Lent

In de Frankrijkstraat wordt veel te hard gereden. Het is een straat waar je maximaal 30 km mag rijden, maar bestuurders rijden er 60 of harder. De drempels zijn niet hoog genoeg om ze te stoppen. Naast deze straat ligt een basisschool. Pas geleden is mijn poes daar dood gereden, maar voor hetzelfde geld is het een kind. Maak de straat zo, dat er niet meer hard gereden kan worden uit veiligheid voor de buurt! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

De bouwweg handhaven richting drijvende woningen met stoplicht bij Prins Mauritssingel, zodat niet alle verkeer via de Frankrijkstraat hoeft. Meer hoge struiken langs de Frankrijkstraat aan de kant van het water en daar de parkeerhavens weghalen. De bushalte vijf meter naar oost opschuiven. Daar is ruimte genoeg. Nu staat de bus precies op de hoek Yves Montandstraat/Frankrijkstraat te wachten en belemmert het uitzicht op het kruispunt van en naar Thermion. Bij de school betere parkeerhavens creëren voor ouders die kinderen halen en brengen en een betere doorstroom daar voor verkeer, door eenrichtingsverkeer te realiseren rondom de school, Frankrijkstraat, Georges Brassensestraat. Een groene voetgangers oversteek realiseren richting parkje, zodat kinderen veiliger kunnen oversteken.

Antwoord

Rondom de school is al éénrichtingsverkeer, echter houd niemand zich daaraan.Ben ook niet bepaald blij dat er in het begin van de frankrijkstraat een gastouder zit, met regelmaat parkeren de ouders hun auto midden op de weg. Waardoor zowel de bus als auto er niet meer door kunnen.Betrap met regelmaat dat ook bewoners van de wijk standaard asociaal door de straten rijden (80km/h waar 30 is toegestaan)Dit moet stoppen, ook de zebrapaden zijn onoverzichtelijk en levensgevaarlijk.Diverse keren zijn er bijna kinderen aangereden ook die van ons op het zebrapad.Het wordt tijd voor hogere drempels en meer dan nu.De kruising bij ami kappers zou verhoogt aangelegd moeten worden en midden stukken erbij. Hierdoor zou men niet meer stukken kunnen afsnijden.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 01-03-2021