Ondergrondse afvalcontainer

Zoals er in de binnenstad van Nijmegen ondergrondse containers te vinden zijn voor het afval, zou dat voor de bwoners van de Stadstuin ook van grote waarde zijn. 

Op dit moment stapelt iedereen de afvalzakken op rondom de kliko (deze zit al vol met karton of gft) of zet deze in de garage/schuur. Wat leidt tot enorm veel maden, vliegen en katten. Het ongedierte knabbelt de zakken open, waardoor het afval op den duur verspreid ligt. 

Door het plaatsen van een ondergrondse container wordt dit voorkomen. In een container kan veel meer afval opgeslagen worden, waardoor de inzameling minder vaak hoeft te gebeuren en waardoor de ophaal dienst niet bij elke oprit hoeft te stoppen om de zakken in te laden. Dat is zowel doelmatig, milieubewust en zorgt voor minder overlast van ongedierte.

De bewoners hebben allemaal een afvalpas welke – net als in het centrum – gebruikt kunnen worden om gericht te factureren.

Als de gemeente hier een ander beleid op voert horen we graag de onderbouwing hiervan.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Een ondergrondse container vormt vaak een verzamelplaats voor afval, zeker gelet op de (in)frequentie waarmee deze containers geleegd worden. De containers worden daardoor juist een broedplaats voor ongedierte en dat het hele jaar door. Dit in tegenstelling tot de problemen die initiatiefnemer omschrijft, welke zich enkel gedurende zeer warme dagen voordoen en welke bovendien goed zelf te verhelpen zijn. Bovendien zal de plaatsing van ondergrondse containers tot een hoop discussie leiden. De ondersteuners van dit plan zullen deze allemaal niet in de buurt van hun woning willen hebben vermoed ik.

Antwoord

Voorkomt veel stankoverlast ongedierte en zwerfaval, kortom een erg goed plan!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 13-08-2020