Meer groen in parkje Lentseveld

Eind 2015 is dit park gerealiseerd. De verwachtigingen waren hoog.  Na drie jaar valt het toch wat tegen. Wat we missen is vooral schaduw. Er zouden een aantal hoge bomen worden geplaatst. Hopelijk kunnen we dit voor het volgend jaar realiseeen. Meer kleur in het park door twee amberbomen. Ook een walnootboom bij de waterpomp zou wenselijk zijn. Twee amberbomen op de hoek balearenstraat en toledostraat geven ook daar meer kleur, schaduw en eenheid. Rond de parkeerplaats bij het appartementencomplex kunnen wat hoge borders. Zo vallen de auto’s minder op. Aan de rand van deze parkeerplaats vier ginkgobomen voor meer kleur. Nu is dit een grasstrook. De kabelbaan wordt veel gebruikt. Waar de kinderen opstappen verdwijnt veel zand. Door een houten plateau zal dit minder gebeuren en kunnen de kinderen er gemakkelijker bij. Ook een robinia rekstok geeft wat meer variatie in deze speeltuin. Wat meer bomen planten in het “bosje” bij de hondenuitlaatplek. Aan de rand van de Balearenstraat zouden krentenboompjes moeten staan voor meer kleur.. is dit het geval? Ook zouden we graag de grote stenen verplaatsen. Deze stenen worden nu vaak als “goal” gebruikt bij het voetballen. De bal komt dan echter vaak bij de waterspeelplek.En als laatste... een viertal bloembakken voor op de Balearenstraat en op de Cantabriestraat voor de verkeersveiligheid. 

Kosten :  4 liquidamberbomen stamdikte 18-20 cm hoogte 350/450 cm circa 2068 euro

6 ginkgobomen stamdikte 12-14 cm hoogte 300/450 cm 1188 euro

1 notenboom stamdikte 40-45 cm hoogte 5-6 meter 787 euro

robinia rekstok 3 hoogtes 400 euro

houten plateau voor kabelbaan 300 euro

4 bloembakken van landwinkel de woerdt. 120 euro

Totale kosten : 4863 euro

Nog niet verwerkt in dit plan... extra boompjes in het bosje bij de hondenuitlaatplek

Hopelijk maken we er een mooi park van. 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Meer groen in parkje Lentseveld

    Jaarlijks, van 2019 tot en met 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Beste Harmen en buren van de Cantabriestraat en de Balearenstraat! Jullie project zal worden uitgevoerd binnen het wijkbudget! Gefeliciteerd en dank voor jullie inzet. Binnenkort hebben we een afspraak met de initiatiefnemers om de puntjes van het plan op de i te zetten. daarna wordt dit project verplaatst naar de module uitwerking. 24092018JS

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 01-11-2019

Prima plannen buurtgenoten! Dank voor jouw initiatief Harmen!

Antwoord

Prachtig als er meer kleur en schaduw aan dit parkje (het is geen speeltuin) kan worden toegevoegd

Antwoord

Goed bezig maak Lent uithang bord van de green capital

Antwoord

Mooi Harmen! Helemaal mee eens!

Antwoord

Super plan! En dan lijkt het nu alleen nog maar over de estethiek te gaan... de overlast van het echo-ende-geluid zal drastisch verminderen met meer en hogere bomen, de schaduw bij de pomp is behalve comfortabel vooral een must voor de gezondheid van de kinderen! De meerkleurigheid in bomen zal depressies verminderen en ieder weer leren over de verschillende seizoenen en de daarbij horende wijsheid over verval en wederopbouw. Last but not least zorgt meer diversiteit aan flora ook voor neer diversiteit aan fauna! Iets dat al het eerder genoemde alleen maar verder zal ondersteunen!!

Antwoord

Goed plan! De schaduw wordt in de zomer inderdaad gemist, vooral bij de waterspeelplaats. Als ik nog een idee zou mogen toevoegen: een kleine glijbaan voor de kleinsten, om de speeltuin nog aantrekkelijker te maken voor kinderen onder de 2.

Antwoord

Inderdaad, diversiteit aan speeltoestellen zou de speelvreugde ten goede komen! Het genoemde klimrek, een dergelijke mini glijbaan(dan wel echt diverentieren met een glijbaan waar de kleinsten bijwijzevan al kruipend zonder hulp op en af kunnen, opdat er al te veel speelruimte wordt afgenomen met toestellen waar hulp en/of waarschuwingen voor vallen etc de kinderen klein maken... we kunnen nog meer bedenken van losse schommels tot pingpongtafel, maar laten we de functie van een park voorop stellen, een bosje waar ze heksensoep kunnen maken in een zelfgebouwde hut is voor een kind waarschijnlijk waardevoller dan het mooiste toestel dat de gemeente kan plaatsen. Tevens moet dit park ook aantrekkelijk(er) blijven(/worden) voor mensen zonder kind/ouderen niets zo waardevol als diversiteit!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-09-2018