Betere doorstroming Lent uit 'sochtends tussen 08.00 en 08.40

Er moet echt eens gekeken worden naar de doorstroom van de Vrouwe Udasingel richting de N325 en dan met name tussen 08.00 en 08.40. Als je pech hebt en net na 08.00 naar je werk moet via de Vrouwe Udasingel dan kun je rekenen op een zeer lange wachttijd omdat er op 3 punten gestopt moet worden ivm overstekende fietsers, ouders met kinderen en wandelwagens. Met name de oversteek met de snelfietsroute is echt een probleem. Er is duidelijk alleen gekeken naar de fietsers en voetgangers en dat zij op een juiste en veilige manier hun doel (op dit moment 4 scholen) kunnen bereiken. Maar aan degene die niet naar die scholen hoeven en dus met hun auto Lent willen verlaten is duidelijk niet gedacht. De Vrouwe Udasingel kun je beschouwen als de belangsrijkste rijroute om Lent uit te komen, richting Arnhem, via alle nieuwe wijken. En dit zorgt voor enorme opstoppingen en ergerlijk lang wachten. Iedereen heeft haast nl. in de ochtend! Waarom wordt er niet eens gekeken naar nog een aansluiting op de N325 via de kruizing (die ook al stoplichten heeft) bij de 'oude' bouwweg aan de Lentse plas. Als daar nou ook een belangrijke rijroute komt te liggen zodat niet iedereen meer via de Vrouwe Udasingel hoeft te rijden zou dat echt heel wenselijk zijn! Op die manier heb je 'savonds vanaf 17.00 ook geen opstopping meer op linksaf Lent weer in te slaan bij de stoplichten om de wijk in te rijden. Vaak sta ik al op de N325 in de file om linksaf te kunnen slaan. Dit ondervang je door ook al de mogelijkheid te bieden om eerder linksaf de wijk in te kunnen via de stoplichten bij de 'oude' bouwweg aan de Lentse Plas! Graag eens naar kijken!

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Helemaal eens met de gestelde situatie. Ook in het zuiden van Lent - aan de Turennesingel wordt het steeds drukker. Bij regen staat er file vanaf de laauwikstraat tot aan de verkeerslichten bij de Waalbrug. Graag worden we als bewoners geinformeerd over de verbeteringen die de gemeente hier uit gaat voeren in plaats van alleen maar blijven beloven dat het beter wordt. Want dat is niet het geval.

Antwoord

Het is een prima idee. Zeker omdat sinds begin februari het stoplicht richting lent/vrouwe udasingel vanaf Arnhem iedere avond een flinke file veroorzaakt. Daarnaast is het zo dat voor fietsers de oversteek van de vrouwe udasinel ter hoogte van het snelfietspad erg gevaarlijk is. (Meerdere ongelukken per jaar.) Er is voor automobilisten erg slecht overzicht en met slecht weer is een kind of snelle fietser erg makkelijk over het hoofd te zien. Als fietser of voetganger heb je daar echter prima overzicht. Je zou daar het autoverkeer voorrang moeten geven.

Antwoord

Dit is een prima idee. Het is een zeer gevaarlijke weg. Fietsers komen van alle kanten over de hoofdrijbaan en rotondes. Zeer ongewenst

Antwoord
Idee is ingestuurd op 26-08-2019