Aankleding van 2 buitenspeelplaatsen

Nijmegen, Lent, Vossenpels, 11 juli 2018

De wijkverenigingen ‘Rondom de Eik’ (o.a. eco-woongemeenschappen WG Eikpunt en Iewan) en ‘Equivalant’ in de wijk Vossenpels-zuid, zien binnenkort hun buurt verfraaid met speelobjecten voor de circa 50 jonge kinderen die in Vossenpels-Zuid wonen.
De buurtverenigingen trekken hierbij samen op om dit gerealiseerd te krijgen.

Voor de volwassenen ontbreken echter nog de mogelijkheden om straks in rust bij hun kinderen te zitten om te genieten van al dat levenslustige speelplezier. Om die reden wordt er nu een beroep op ‘Mijn Wijkplan’ gedaan...

Bij de heerlijke speelplekken die binnenkort op meerdere locaties in onze buurten gerealiseerd gaan worden, willen wij graag voor ouders en ouderen goed zittende houten bankjes laten plaatsen. Niet alleen als trefpunt voor onze eigen bewoners, maar ook voor de passant die onze wijk en speelplekken bezoekt!

In totaal denken wij aan 5 robuuste bankjes, waarvan 2 in combinatie met een houten tafel.  Daarbij willen we graag op 2 locaties nabij de bankjes een degelijke afvalbak plaatsen, die door de buurtbewoners zelf wekelijks geleegd gaan worden. Op die manier hopen wij de twee speellocaties afvalvrij houden.

Voor 5 degelijke houten/stalen banken (incl. 2 stevige houten tafels) en 2 degelijke hout met staal afvalbakken, doen wij een beroep op het gemeentelijk budget van 'Mijn Wijkplan' en vragen wij om een eenmalige bijdrage van
€ 15.000,= (incl. transport- en plaatsingskosten).

Ondersteun je dit plan, dan nodigen wij je uit om dit bericht te ‘liken’!

Wijkvereniging Equivalent
Wijkvereniging ‘ Rondom de Eik’

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Budget voor aankleding speelplekken.

    In 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Wat leuk om alle enthousiaste reacties te lezen. In korte tijd heeft deze wens voldoende likes verzameld om verder uitgewerkt te worden. In de fase in uitwerking wordt gevraagd om het plan concreet te maken. Welke banken mogen waar komen? Laat het weten in de reacties. Tip voor de initiatiefnemer(s) er kan een pdf bestand bijgevoegd worden met een plattegrond. JS 13/08/2018

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijnwijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 01-11-2019

errug leuk idee! kom net uit italie, daar gebeurt het volop: samen zitten en kletsen

Antwoord

Echt nodig, vind ik...

Antwoord

Ja graag

Antwoord

ik gebiet nu al elke dag van 'onze' kinderen omdat ik er van bovenaf op kijk. Maar wat een meerwaarde als het makkelijker wordt om ertussen te zitten. Gewoon om er te zijn en voor een leuk gesprek.n.

Antwoord

Heel mooi idee, ook voor volwassenen zónder kinderen. Ik zit ook graag in de buurt waar 'onze' kinderen spelen, terwijl ik ondertussen met hun mama of pappa praat of gewoon geniet als ik de kinderen met elkaar zie genieten.

Antwoord

Mooi Idee. Ik geniet op dit moment al van het uitzicht op de zandberg waar onze kinderen spelen en ouders ernaast in het zand zitten/liggen. Bankjes om te kijken, te praten of te lezen, een tafel om wat te eten of een spel te doen. Het lijkt me heel fijn.

Antwoord

heerlijk als ouders ouderen en kinderen bij elkaar komen op goed zittende banken (graag rekening houden met de oudere rug!) rondom een speeltoestel. Om te genieten van de kinderen en een goed gesprek te voeren. Goed plan!

Antwoord

Een leuke speelplaats voor kinderen ,tevens voor de ouders / grootouders een ontmoetingsplek !,

Antwoord

De wijk wordt steeds mooier....met behulp van dit initiatief zowel bij Equivalent als rondom de Eik mooie stevige banken om samen te buurten terwijl de kinderen heerlijk spelen!

Antwoord

Geweldig initiatief! De kinderen verdienen een mooie veilige en vooral een leuke speelplek! Met stevige banken voor de buurt om de kids in de gaten te houden :)

Antwoord

Deze locatie, bij de oude Eik, nodigt nu al uit om te spelen, maar men kan nergens zitten... Elkaar ontmoeten is in deze nieuwe buurt zo welkom naar mijn mening, en ik sluit me helemaal aan bij mw. Fleuren - Peters dat dit ook bij het meergeneratie aspect van de wijk eromheen perfect zou passen!

Antwoord

samen leven en beleven: de filosofie achter Plant-je-vlag kan met de realisatie van dit idee nog beter gestalte krijgen.

Antwoord

In ons meergeneratieproject is het fijn voor jong, ouder en oud om op speelse wijze van en met elkaar te kunnen genieten. Niet alleen d.m.v speeltoestellen, maar ook om er gewoon bij te kunnen zijn.

Antwoord

We hebben nu enkele krakkemikkige half-verrotte bankjes. Wat zou het een traktatie zijn voor onze wijk als er van die robuuste houten banken zouden komen waarop we vele jaren de mooiste gesprekken kunnen voeren

Antwoord

Beste Jeannette, heb je misschien een standaard tekst beschikbaar waarin sitebezoekers/medebuurtbewoners kunnen lezen wat ze zoal moeten doen voordat ze een voorstel kunnen liken?

Antwoord

Beste Mark, uw reactie was even ondergesneeuwd door alle andere enthousiaste reacties. Er is helaas geen standaard tekst beschikbaar. Volgens mij is het verzamelen van likes voor deze wens heel goed gelukt! Mocht er nog behoefte zijn aan een tekst dan hoor ik het graag.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-07-2018