bloemenbermen langs Berg en Dalseweg

Wat zou het mooi zijn als mensen Nijmegen via de Berg en Dalseweg in of uit, wandelen, fietsen of rijden, dat voortaan doen langs een wilde bloemenzee in de bermen bdz.

Er is tussen de straat en stoep een vrij brede berm vooral op gaand aan li zijde waar je ipv nu wat saai gras echt iets moois van kan maken.

Inzaaien dus met wilde bloemen!!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Moniek, dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Leuk dat u de wijk wilt vergroenen! De meest duurzame optie om dit te realiseren is door ander maaibeleid. We zouden dan teruggaan naar 1 x maaien. Dat betekent dat de kruiden de kans krijgen om te gaan bloeien. Dit komt ook ten goede aan de flora en fauna in het algemeen (meer biodiversiteit). Er moet hier dan ook draagvlak voor zijn. Als er bloembollen tussen worden gezet heb je in het voorjaar bollen en die worden dan langzaam overgenomen door bloeiende kruiden. Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Idee is ingestuurd op 13-09-2020