Toegang Begraafplaats

We willen de Begraafplaats Graafseweg meer toegangelijk maken voor de wijkbewoners door een extra toegang te maken aan de Hatertseveldwegkant.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Schatting van benodigd budget, dit budget is nog niet toegekend

    In 2018
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, Proficiat, uw wens heeft voldoende likes gekregen op MijnWijkplan. Wij nodigen u van harte uit om deze wens verder uit te werken. In de uitwerkingsfase onderzoeken we samen of het plan voldoet aan technische, beleidsmatige en financiële voorwaarden en wordt het draagvlak in de wijk verder onderzocht. Als dat het geval is, wordt het plan uitgevoerd uit het wijkbudget. Er zal met de initiatiefnemer contact op worden genomen voor een afspraak. Wanneer de datum bekend is zal deze kenbaar worden gemaakt op mijnwijkplan zodat overige deelnemers/geïnteresseerde ook kunnen aanschuiven. Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Laat u uw buurtgenoten weten dat zij uw plan kunnen volgen via MijnWijkplan? Samen maken we de wijk.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee. Ik zie dat dit al goed gaat! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 16-11-2018

Dag Sanne,Fijn dat ons plan door de eerste fase heen is gekomen. Weet je al op welke termijn je ons uitnodigt om de wens verder uit te werken? Dit in verband met onze vakanties. Hartelijk gegroet, Agnes en Sytske

Antwoord

Hallo Sanne, fijn dat we voldoende likes hebben om gebruik te kunnen maken van het budget. Verder uitwerken van de wens is vlgs ons niet aan de orde: de St Begraafplaatsen voert eea uit. In ons pdf hebben we aangegeven waar het hek zou moeten komen. De rest. materiaalaanschaf en uitvoering is aan hen. Mochten we dit verkeerd hebben dan graag contact.Hartelijke groet mede namens Sytske, Agnes

Antwoord

Prima plan...bereikbaarheid wordt hierdoor duidelijk verbeterd .

Antwoord

Prima plan...bereikbaarheid wordt hierdoor duidelijk verbeterd .

Antwoord

Mag niet stemmen, maar dit is een goed plan, het is veel logischer de ingang aan de wijkkant te hebben (en gezien het bestaande hek, vond met dat vroeger ook...). Hoop wel dat de "hoofdingang" dan open blijft, want ik kom van die kant.

Antwoord

We zijn blij met je stem. Waarom zou je niet mogen stemmen? De hoofdingang blijft trouwens ook bestaan.

Antwoord

Ah, ik was niet duidelijk... Ben inwoner van Hees, vandaar.

Antwoord

Bezoek de begraafplaats vanwege zijn natuurwaarde, al klinkt dat misschien wat gek. Begraafplaatsen zijn m.n. belangrijk voor korstmossen (zie bijv. https://www.trouw.nl/groen/negentig-soorten-korstmos-zien-ga-naar-de-begraafplaats-in-ede~a585c8bb/). De in het artikel genoemde zwarte grafkorst (vrij zeldzaam) groeit hier ook.

Antwoord

Mooi om te horen dat ons kerkhof op verschillende manieren bijdraagt aan natuur en leefbaarheid. Misschien in de nabije toekomst eens een keer een kleine rondleiding op dit gebied?

Antwoord

Zal eens kijken of ik daar wat hulp bij kan krijgen (voor planten en mossen), dan durf ik dat wel aan :-) Mail me maar een herinnering : vanbingelen@xs4all.nl Dan kunnen we ook via de mail eventuele afspraken maken.

Antwoord

Mooi initiatief

Antwoord

Heel goed idee, en ik hoop dat er ook wat meer bankjes komen, vooral bij het monument voor de bombardementsslachtoffers. En een bord met uitleg daar zou ook mooi zijn. Ik ben zelf slecht ter been, dus tsja: ik zou graag met de fiets het kerkhof op kunnen. En ik heb een hondje en vind het altijd erg vervelend als er geen honden naar binnen mogen. Een hond is voor mij en vele anderen ook een 'gezinslid'. Uiteraard moeten honden en hun baasjes zich wel goed gedragen, en eventuele poep natuurlijk opruimen! Hondeneigenaren die dat niet doen, verpesten het voor andere..

Antwoord

Het is een bijzondere plek in de buurt, ik heb het altijd jammer gevonden dat hij niet makkelijker te bereiken is. Goed plan!

Antwoord

Een mooi initiatief om deze begraafplaats toegangelijker te maken . En dat voor € 2.000 lijkt mij een redelijk bedrag om deze historische rustplaats een onderdeel van de wijk te laten worden.

Antwoord

Een toegang vanaf de Hatertseveldweg maakt de begraafplaats makkelijker bereikbaar voor iedereen. Onlangs was er vanuit de buurt een initiatief voor een herdenking voor de slachtoffers van het vergissingsbombardement, waar ook een monument voor staat. Dit maakt deze plek ook bijzonder.

Antwoord

Het zou heel mooi zijn als mensen uit de buurt even rustig de begraafplaats kunnen opgaan. Er zijn veel mensen die aangeven dat ze dat graag zouden willen.

Antwoord

En dan voor mij ook nog graag in de stijl passend van de andere poorten aan het parkje! Stemmen allemaal please!

Antwoord

zou heel fijn zijn, een poort(je) aan de Hatertseveldweg.

Antwoord

Een mooie poort, stijlvol, stemmig, passend bij de begraafplaats. Wel goed toegankelijk voor voetgangers, maar niet voor fietsen, scooters, etc.

Antwoord

Hallo Paul, dank voor je steun. Nog even over de poort zelf: ook mensen die in een rolstoel of scootmobiel zitten zullen toegang moeten hebben. Tja.. en dan begrijp je wel dat fietsers er ook doorheen kunnen. Er komt ook een verbodsbord voor honden en een aanwijsbord voor toegang(tijden van toegang etc).

Antwoord
Idee is ingestuurd op 24-04-2018