Hondenspeelplaats /behendigheid parcours

Ik heb eerder bij de gemeente een verzoek ingediend voor een hondenspeelplaats in Park west.Echter nooit meer iets van gehoord. Iemand tipte mij dat via deze weg het misschien  wel lukt?! Zo'n behendigheid parcours is al gerealiseerd in de wijk Waterkwartier.

In het park aan de Planetenstraat is naar mijn idee voldoende plaats voor zoiets er is al een losloop veldje waar het ook prima zou passen, 2 vliegen in 1 klap! . Leuk als de honden daar samen kunnen spelen en ook met hun baasjes deze leuke oefeningen kunnen doen. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Zie bestanden voor informatiebrief aan omwonenden.

Bedankt voor het plaatsen van uw idee op Mijn Wijkplan. 
We hebben uw idee intern besproken en willen hier graag met u over in gesprek gaan. Het realiseren van een hondenspeeltuin met hondenspeeltoetsellen in het Kometenpark is niet mogelijk. Ik kijk graag met u naar een alternatieve locatie.

Wilt u uw contactgegevens mailen naar wijkregisseurwest@nijmegen.nl? Dan neem ik telefonisch contact met u op. 

 

Reacties

Wat een grote lap grond wordt opgeofferd voor de honden speeltjes, mijn hemel ! we hebben hier geen tuin en willen graag in het park liggen en zitten en lieft met zo min mogelijk hondenpoep, niet alle baasjes ruimen het op. Het park ligt is nu prachtig, rustig bij, een hondenspeelplaats geeft meer drukte waar de omwonenden niet op zitten te wachten.

Antwoord

Beste Joep, het is niet zo dat er wordt gevraagd naar die grote lap grond! De gemeente heeft dat in die schets aangegeven als plaats omdat dat nu al een losloop veld is voor honden. Maar het behendigings parcours voor honden hoeft niet eens persé op dat veld. Het park is groot genoeg! En inderdaad ruimen sommige baasjes de poep niet op helaas maar de meeste poep ligt wel op het grote losloop veld! Een apparte ruimte voor honden zou dat zelfs oplossen. En over drukte gesproken dit zal naar mijn mening hetzelfde blijven want de honden moeten toch ook spelen met of zonder behendigheid parcours. Nu vliegen de ballen en frisbees over het hele veld, met de honden erachteraan! Soms erg lastig als mensen op het losloop veld gaan picknicken, dan zou ik zeggen ga niet op het losloopveld zitten tussen de “niet " opgeruimde drollen, maar pak een ander veld waar minder poep ligt! Als de honden een eigen plekje krijgen is er op alle velden minder poep!

Antwoord

Ja ik ben het hier mee eens. Ik denk dat het duidelijker laten zijn wat een gebied voor honden is voor iedereen beter zal zijn. Ik ben ook een hondenbezitter en merk dat er een grote behoefte is aan duidelijkheid waar de honden vrij kunnen spelen. Zo hoeven de mensen zonder honden geen last te ervaren van spelende honden. Hondenbezitters die hun poep niet opruimen is en blijft kei irritant, maar het gaat langzaam aan beter. Het wordt steeds minder getolereerd en sociaal wenselijk gevonden. Dit soort veranderingen gaan jammer genoeg niet zo snel

Antwoord

Helemaal eens met de onderbouwing van Diny, het park is echt meer dan groot genoeg. Er wordt ook geen afmeting als een voetbalveld gevraagd. Het is met een beetje goede wil voor iedereen ook goed in te passen. En ik denk ook dat de hinder voor niet hondenliefhebbers aanzienlijk minder kan worden. Het park is en blijft daarmee ook voor iedereen te gebruiken hondenliefhebber of niet. Goed initiatief !

Antwoord

Helemaal eens met de onderbouwing van Diny, het park is echt meer dan groot genoeg. Er wordt ook geen afmeting als een voetbalveld gevraagd. Het is met een beetje goede wil voor iedereen ook goed in te passen. En ik denk ook dat de hinder voor niet hondenliefhebbers aanzienlijk minder kan worden. Het park is en blijft daarmee ook voor iedereen te gebruiken hondenliefhebber of niet. Goed initiatief !

Antwoord

Beste joep, Ook mijn mening is dat het park groot genoeg is om de hele buurt er van te laten genieten echter ligt het park aan straten waar mensen wonen die denken dat ze hoger staan en beter zijn als wij (gewoon) volk nou dit kan ik jullie wel vertellen sorry MAAR IS NIET ZO wat een gezeur over een plaatsje in het park over wat mensen en honden die genieten dit is de huidige maatschappij LOL maken mag niet meer diep en diep triest het park is groot genoeg om in te liggen en dat weet jij ook en misschien ben jij niet een van die kakkers ook uit jullie kontje komt gewoon stront hou alstublieft op jongens ik zeg zoek een leuke hobby Mvg miranda

Antwoord

Iedereen heeft recht op eigen mening over wenselijke invulling van het park. Dat deze meningen uiteenlopen en emoties oproept kan ik me ook voorstellen. Laten we de discussie op inhoud voeren en het netjes naar elkaar houden

Antwoord

Iedereen heeft recht op eigen mening over wenselijke invulling van het park. Dat deze meningen uiteenlopen en emoties oproept kan ik me ook voorstellen. Laten we de discussie op inhoud voeren en het netjes naar elkaar houden

Antwoord

Dat snap ik helemaal maar deze maatschappij met ikke ikke ikke daar word ik zo moe van al wat er gevraagd word is een klein stukje grond voor een hondenspeeltuin en ik respecteer iedereeen maar de argumenten die worden gegeven raken kant noch wal Mvg miranda

Antwoord

Ik gun jullie en je honden een plek om te spelen, maar dan wel op een plek in de wijk waar omwonenden, recreanten en spelende kinderen er zo weinig mogelijk hinder van ondervinden. In het Kometenpark geldt: voor honden en hun baasjes de ‘lusten’, voor omwonenden en andere gebruikers de ‘lasten’ (zie ook reacties Toine en Kiki). Dan lijkt mij het hondenlosloopveld aan het pad tussen sancta maria en het zwembad passender. Ook nog eens centraal in de wijk.

Antwoord

Wat een geweldig idee zelf woon ik in de buurt en geniet met volle teugen van al die honden tesamen werkelijk een verbetering voor het kometenpark hulde gemeente Nijmegen geef hem van jetje

Antwoord

Wij vinden het geen goed idee. Het park, en de aangegeven locatie, wordt door verschillende doelgroepen gebruikt. Behalve dat honden er heerlijk kunnen rennen wordt er ook gespeeld en lekker gerelaxt ( vaak door bewoners uit de flat die zelf geen tuin hebben). Als het gebied wordt omheind wordt het een gebied exclusief voor honden en zullen/kunnen anderen er geen gebruik meer van maken. Jammer! Ik sluit mij aan bij de reactie van de mogelijk aanzuigende werking: we zien nu al regelmatig hondenbezitters die met de auto komen om hun hond(en) hier uit te laten. Jammer van al het verkeer in de buurt. Met een speeltuin zal dit alleen maar toenemen. Als er behoefte is aan een afgesloten speelplek dan bestaat deze al op loopafstand: in het park achter de Bredestraat (achter het voedselbos) Mogelijk kunnen daar speeltoestellen worden toegevoegd en kan zo in de behoefte worden voorzien?

Antwoord

Ik ben ook bang voor de aanzuigende werking. Er zijn al heel veel honden in de buurt..

Antwoord

Ik snap het, Carla. Dat wat ik noem, is inderdaad vooral een ergernis die wel voortkomt uit de aanwezigheid van honden. Als dit gerealiseerd wordt, zullen er meer mensen van buiten de wijk (met de auto!) naar het park komen. Meer ruimte voor honden is dus breder dan alleen de fysieke ruimte. Het wordt drukker. Er is concurrentie als het gaat om verschillende functies van het park. Nu is het gebruik als losloopveld al een heel dominante functie. Mijn jonge kinderen zijn alleen al de afgelopen twee weken twee keer achterna gezeten door loslopende honden, waarbij dan van afstand "hij doet niets" wordt geroepen. (Mijn reactie is dan: "Klopt, luisteren doet hij ook niet.") De veiligheid zal niet worden vergroot als de faciliteiten voor honden worden uitgebreid. Het idee zelf snap ik best, maar de specifieke locatie in dit (deel van het) park, relatief dicht bij woonhuizen bovendien, vind ik niet goed. Ik mis ook een overkoepelende visie van de gemeente als het gaat om dit soort zaken. Hoe w

Antwoord

Ik denk dat jullie niet zo ver van consensus zitten, ergernis over achterna zittende honden ben je vanaf zodra je de speelplaats voor honden met een hekwerk afzet (wat ook juist het plan is) en het huidige losloop gebied wordt in het plan ook niets groter. Ik zie momenteel ook best veel mensen zonder hond wat terughouden langslopen of soms zelfs fietsen dat heb je dan ook meteen opgelost. Het argument dat mensen met honden een autorit zouden ondernemen zie ik niet gebeuren eea zal echt niet ertoe leiden dat er ineens een file richting het park ontstaat. Blij met de daadkracht en visie van de gemeenste indeze, goed gedaan !

Antwoord

Het mooie van de huidige situatie is dat op verschillende momenten van de dag verschillende doelgroepen gebruikt maken van de locatie. Wanneer het gebied omheind wordt dan ben je dit dubbelgebruik kwijt. Jammer!

Antwoord

Beste Toine, ik als initiatiefnemer wil graag reageren op jouw bericht. De ergernissen die jij beschrijft kan ik als hondeneigenaar alleen maar onderschrijven. Echter daar gaat dit plan nu niet over. Wij ruimen altijd de poep van onze hond op. Hebben zelf ook kinderen die toen ze klein waren graag in het park wilde spelen. Het gaat hier om een initiatief om het bestaande losloop veld anders in te richten. Dus de honden krijgen niet meer ruimte zoals jij stelt. Ik zag dit in het Waterkwartier en werd enthousiast om dat in ' ons' ruime kometenpark ook te realiseren. Ik denk dat het juist positief kan zijn voor beide partijen. Een duidelijke plek waar honden kunnen spelen, omheind met groen zodat dit ook duidelijker gescheiden is van de speeltuin. En bovendien stimuleert het de baasjes om zelf met hun hond actief bezig te zijn, goed voor fysiek van mens en dier . Het kometenpark is heel ruim en blijft zo lijkt me voor iedereen een mooie groene plek in de wijk.

Antwoord

Beste Carla, ik begrijp de behoefte. Tegelijkertijd wordt er dan een groot deel van het park omheind. Dit deel zal dan niet meer door kinderen, sporters of mensen met een picknickkleed worden gebruikt. Is het een optie om voor het actieve spel tussen hond en baasje, zoals je het beschrijft, de bestaande speelplaats achter de Bredestraat aan te passen? Deze ligt op loopafstand.

Antwoord

Beste Kiki, er is geen sprake van omheining met een hek, echter alleen groen/ struiken die het losloop veld (gebied lijkt me wat overdreven) markeert. Nog steeds voor iedereen toegankelijk. De plek die jij voorstelt is, als je de reacties van enthousiaste omwonenden leest, niet centraal voor ons en ligt dan juist erg dicht op het speelterrein ' t Speuld in het Waterkwartier.

Antwoord

Wij vinden het geen goed idee. Voor welk probleem is dit precies een oplossing? De honden krijgen momenteel al ruimte genoeg in het park, ook buiten het losloopgebied. Ik zie veel mensen netjes de hondenpoep opruimen, maar even zoveel die 50 meter verderop lopen en niet zien wat hun huisdier achterlaat. Dit gebeurt zelfs binnen de omheining van de huidige speeltuin. Ik zou juist de kinderen meer ruimte geven om te spelen en recreatie en biodiversiteit stimuleren. Uitbreiding van de bestaande plek naast Park West lijkt een veel betere keuze. De brief komt op een verrassing, aangezien er al eerder een afwijzing van de gemeente is gekomen. Wat zijn de nieuwe feiten die aanleiding geven voor een tweede besprekingsronde?

Antwoord

Ben het hier helemaal mee eens.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 09-07-2024

Heel leuk idee om met de hond te kunnen spelen

Antwoord

Wij zouden het heel fijn vinden als dit idee gerealiseerd gaat worden in het park. Dit zorgt er voor dat mensen actiever worden, dieren ook meer beweging krijgen en mensen elkaar ontmoeten. Alvast bedankt! Karin, simone en lois en natuurlijk onze Lola

Antwoord

Een leuk idee. Plek zat

Antwoord

Super leuk idee!

Antwoord

We vinden het ontzettend jammer dat het blijkbaar niet mogelijk is in het Kometenpark. Het park is toch groot genoeg voor een hondenspeelplaats. Misschien dat het gerealiseerd kan worden aan de kant van de HUP aan de Uranusstraat, of juist aan de kant van de Planetenstraat dan ligt het ook niet direct in de buurt van het speeltuintje. Het aangeboden alternatief achter Yuverta ligt niet zo centraal als het Kometenpark en die locatie ligt ook redelijk dicht in de buurt bij 't Speuld in het Waterkwartier. Dus zou het Kometenpark toch centraler zijn qua ligging voor de honden uit Heseveld.

Antwoord

Wat mij betreft een mooi initiatief, ben het ook wel eens met de mensen die vinden dat het kometenpark best een prima plaats is waarbij er meer dan voldoende ruimte en ook scheiding kan zijn tussen speelplaats kinderen en speelplaats/behendigheid honden. De als alternatief genoemde locatie is ook mogelijk hoewel daar de wandelpaden bij minimale regenval direct erg (te) modderig zijn.

Antwoord

Ik vind het jammer dat het niet kan in de kometenpark er is plek zat in de park en hoef niet in de buurt te zijn Van de kinder speelplaats

Antwoord

Ik heb contact gehad met Sara, het voorstel nu vanuit de Gemeente is om deze hondenspeelplaats in Park West te maken bij de mbo school aan de Energieweg (Yuverta ) waar al een afgeschermde hondenuitlaatplaats is. Ik ben blij dat de gemeente mee wilt werken aan het realiseren hiervan. Wel jammer dat het minder centraal ligt dan een plek in het Kometenpark. Graag jullie reacties op dit voorstel. Ik heb Sara ook nog verwezen naar het voorbeeld van t Speuld' in het Waterkwartier . Omdat hier het hondenterrein duidelijk is afgescheiden van de kinderspeeltuin en ook omheind. Dit was nl het argument waarom het niet in het Kometenpark zou kunnen, risico dat kinderen op de hondentoestellen gaan. Graag jullie reacties!!

Antwoord

Ik vind park west een prima alternatief, als het niet mogelijk is om in het Kometenpark een hondenspeelplaats te realiseren

Antwoord

Heel jammer dat het niet mogelijk is in het kometenpark waar naar mijn mening plaats genoeg is! het hoeft niet persé in de buurt van de speeltuin. In het waterkwartier zijn ook geen problemen en daar is ook een speeltuin in de buurt. maar als alterntief vind ik park west ook prima. wel jammer voor de buurthonden het is immers zo dat als je naar park west kunt gaan met je hond kun je ook een stukje doorlopen en ben je bij t Speuld in het waterkwartier. Dus zou het kometenpark centraler zijn kwa ligging voor de honden uit Heseveld.

Antwoord

Het Kometenpark is een mooie centrale locatie. Het idee aan de strook van de Uranusstraat zou een mooie oplossing zijn. Niet te dicht bij het speeltuintje en een mooie strook om wat leuks van te maken!

Antwoord

Super idee, leuk voor hond en mens.

Antwoord

Ik vind park west een prima alternatief, als het niet mogelijk is om in het Kometenpark een hondenspeelplaats te realiseren.

Antwoord

Goed idee! Ik ben voor

Antwoord

Wil je reageren op laatste info van mij nav contact met Sara van de Gemeente, gr carla

Antwoord

Wat een top idee ik hoop echt dat het door kan gaan super leuk ook voor alle honden voor groot en klein

Antwoord

Wil je reageren op laatste info van mij nav contact met Sara van de Gemeente, gr carla

Antwoord

Ik ben voor! Is toch al een heerlijke plek voor de honden om elkaar te ontmoeten. Dit zou een mooie toevoeging zijn aan het park.

Antwoord

Wil je reageren op laatste info van mij nav contact met Sara van de Gemeente, gr carla

Antwoord

Wat een topidee Hoop dat de gemeente meewerkt aan dit leuke plan Miranda massa

Antwoord

Wil je reageren op laatste info van mij nav contact met Sara van de Gemeente, gr carla

Antwoord

Super idee..!

Antwoord

Wil je reageren op laatste info van mij nav contact met Sara van de Gemeente, gr carla

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-03-2024