Buitensportplaats!

Buiten kunnen sporten met je eigen lichaamsgewicht: het is goedkoop (gratis) en ontzettend gezond! Zeker nu in tijden van Covid-19 met alle sportscholen en veel sportverenigingen gesloten, zijn mensen creatief geworden en hebben ze het heft in eigen handen genomen door zelf maar buiten te gaan sporten. Tijd om men hierin te faciliteren! Een eenvoudige sportplaats met wat stevige stangen en een fijne ondergrond hoeft niet duur te zijn, maar kan al voldoende zijn om een klein groepje mensen lekker te kunnen laten sporten.

'Calisthenics', of sporten op lichaamsgewicht, is een trend die vanuit de VS is over komen waaien, en in West-Europa in rap tempo voeten aan de grond begint te krijgen. Hoewel de naam chic klinkt, is het mooie van de sport dat het voor iedereen geschikt is. Hoe (on)atlethisch je ook bent, iedereen kan met zijn eigen lichaam een uitdagende training in elkaar zetten. Dit maakt het tot een inclusieve en laagdrempelige manier om mensen in een buurt te kunnen laten sporten.

PS: de positie op de kaart is slechts een indicatie. Zo'n rekje kan overal in het park. Een andere geschikte locatie is naast het trapveldje aan de Venusstraat. Naast dit trapveldje is nog een groot stuk gras beschikbaar, en zo kan men verschillende sportfaciliteiten enigszins clusteren.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Er is een projectleider aangewezen voor het opknappen van het park. Er wordt gekeken of dit idee past binnen de ontwikkelingen van het park. Zodra er meer bekend is volgt er informatie via deze pagina.

Beste Tim, dank voor het indienen van uw idee op MijnWijkplan. Wij bespreken intern wat de mogelijkheden zijn en komen er dan op terug via deze pagina.

Reacties

goed idee!

Antwoord

Hoe staat het er ondertussen voor met de besprekingen over het opknappen van het park? (en natuurlijk met name hoe dit idee daar mogelijk in past?) :)

Antwoord

Ik kan ook niet stemmen maar vind het een prima plan!

Antwoord

Ik kan helaas niet stemmen voor dit plan, maar ben zeker voor! Goed idee!

Antwoord

Ik ben voor! Mis echt hier in de buurt z'n faciliteit! Nu moeten we iedere keer naar brakkenstein fietsen voor z'n plek. Om er vervolgens achter te komen dat het daar te druk is. Doen er meer mensen mee met dit goede idee?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-03-2021