Kap rode beuk en sierkersen

In het Augustijnenbos is er toestemming tot noodkap afgegeven voor een grote rode beuk. Deze is ernstig aangetast door de reuzenzwam. Vlakbij het Augustijnenbos, aan de  Cavaljéweg gaan we ook 3 sierkersen weghalen. Die zijn in zeer slechte staat. De bomen zijn gemarkeerd met een ‘E’. Er komen twee andere bomen voor terug. Verspreid over de stad worden komende tijd zo’n 550 bomen gekapt. De meeste omdat ze afgestorven zijn.

Kap van Rode beuk vanwege Reuzenzwam.

In het Augustijnenbos wordt binnenkort de monumentale rode beuk voor het appartementencomplex gekapt.  Deze boom is ernstig aangetast door de reuzenzwam. In een ver gevorderd stadium, zoals bij deze rode beuk,  wordt het wortelstelsel afgebroken waardoor de boom gemakkelijk kan omvallen. De boom wordt daardoor gevaarlijk voor de omgeving. Aantastingen door zwammen zijn helaas nooit te genezen.  In het najaar van 2021 wordt in overleg met de werkgroep Augustijnenbos een nieuwe boom aangeplant. De komende tijd worden er nog meer bomen in het Augustijnenbos gecontroleerd.

 

Sierkersen weg bij Cavaljéweg

Tijdens een inspectie van bomen in de stad is gesignaleerd dat drie sierkersen langs de Cavaljéweg er slecht aan toe zijn. Ze zijn door de aannemer herkenbaar gemarkeerd met een oranje letter ‘E’ .  Deze drie bomen worden gekapt. Er komen twee andere bomen voor terug.