Vergroenen Abeelstraat

Een enthousiaste bewoner heeft een idee om het stenige tegelplateau/stoep aan de Abeelstraat 23 te vergroenen en samen met buurtbewoners dit groenvak vervolgens te gaan onderhouden. 

Bent u ook enthousiast of heeft u andere ideeën/wensen voor dit stukje stoep? Laat het weten in de reacties! 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

UPDATE

In week 9 worden de twee bomen geplant. (ovb van weersomstandigheden)

UPDATE

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Het plantvak is aangelegd. Het is nu wachten op het planten van de 2 bomen. Zodra deze planning bekend is, wordt dit gedeeld. 

Beste bewoners, 

Goed nieuws!
We hebben geen bezwaren op het plan ontvangen. Er wordt nu een planning gemaakt wanneer er gestart kan worden met de werkzaamheden. Zodra deze planning bekend is, wordt dit op deze pagina gedeeld. 

Beste buurtbewoners, 

Het plan in intern getoetst en vergroenen op deze locatie is mogelijk. 

Omwonenden ontvangen binnenkort een brief over het plan. Deze brief vindt u onder het kopje bestanden. 

Heeft u vragen of opmerkingen over dit plan? Laat dit dan uiterlijk 24 januari 2024 weten via wijkregisseuroost@nijmegen.nl.

We starten in het voorjaar 2024 met de uitvoering. Houdt deze pagina in de gaten voor updates. 

Beste bewoners, 

Afgelopen maand is er een gesprek op locatie geweest. De initiatiefnemers hebben een schets met de wensen ingeleverd. Een groenstrook met 2 bomen. Deze zal intern worden getoetst. Zodra het plan rond is zal dit worden gedeeld. 

Beste bewoners, 

Buurtbewoners hebben draagvlak opgehaald. In september is er een afspraak op locatie met een aantal bewoners, onze groenadviseur en ikzelf om de wensen en mogelijkheden te bespreken.   

Zodra er nieuws is, zal dit op deze pagina worden gedeeld. 

Beste bewoners,

De groenadviseur heeft inmiddels de mogelijkheden bekeken en deze locatie leent zich goed om te vergroenen door middel van 2 bomen en beplanting wat bewoners zelf kunnen onderhouden. Het wordt dan een project dat in het najaar uitgevoerd kan worden. 

Het is belangrijk dat het idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Met name direct aanwonenden. Steun dit idee door het uitdelen van hartjes en te reageren op het idee! Wat vindt de wijk van dit idee? Wie wil er meehelpen met het onderhoud? Laat het weten in de reacties.

Als er voldoende animo is zal er een afspraak op locatie met de groenadviseur worden gepland met o.a. de initiatiefnemer en een aantal bewoners die mee willen helpen met het onderhoud.  

 

Beste bewoners, 

De gemeente heeft goed contact met de initiatiefnemer van het idee. Onze groenadviseur gaat de mogelijkheden bekijken. 

Beste buurtbewoners,

Het is belangrijk dat het idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar Mijn Wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op dit idee! Als er voldoende animo is vanuit de wijk, dan mogen de bewoners het plantenperkje zelf onderhouden. Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 19-10-2023

Heel goed idee,ik help ook mee

Antwoord

Letterlijk mijn idee dus superblij met dit initiatief! Ik wil graag meedenken over de inrichting, heb al verschillende struintochten door Bottendaal en de bomenbuurt ondernomen voor inspiratie. Een eenvoudige ontmoetingsplek erin lijkt me fijn, en ook afstemming met overige beplanting in de straat. Ons woonerfstraatje kan zoveel groener en gezelliger!

Antwoord

Dag Dorien, ik heb je mail ontvangen. Leuk dat je ook zo enthousiast bent. Belangrijk is dat het idee wordt ondersteund door de direct aanwonenden. Als er geen bezwaar is, kunnen we een afspraak op locatie plannen.

Antwoord

Hoi Dorien,Ik heb me ook aangemeld bij Mijn Wijkplan voor jouw idee vergroeningAbeelstraat 23Groetjes Corry Berenbroek

Antwoord

Goed idee Daan. Ik help je mee met tuinieren.

Antwoord

Goedplan! Meer groen, minder steen in de wijk.

Antwoord

In deze tijd met extra aandacht en kennis over klimaatverandering, effect groen op gezondheid en welbevinden, zorg om natuur, lijkt me het me een zinvol idee waar mogelijk stenen te verwijderen en groen aan te brengen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 24-05-2022