Speelplek Dunklerstraat

De speelplekken in de Richard Holstraat en Sweelinckstraat gaan veranderen. Omdat deze speelplekken niet terugkomen breiden we de speelplek aan de Duncklerstraat/Wachterslaan uit.

Op woensdag 25 mei jl. hebben we met bewoners en kinderen op locatie speelplek Dunklerstraat het gesprek gevoerd over een toevoeging aan deze speelplek. Bewoners gaven aan iets te sporten te willen op de plek.

De leverancier heeft de wensen van bewoners en kinderen vertaald in 2 voorstellen. U kunt in de reacties tot 14 juli 2022 aangeven welk voorstel uw voorkeur heeft; voorstel 1 of voorstel 2. Nadat we de reacties geteld hebben gaan we over tot het uitvoeren van het winnende voorstel.

Wat de keuzes en volgende stappen zijn leest u in de brief (zie bijlage).

We zien uw voorkeur graag in de reacties tegemoet! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, 

Goed nieuws!
De speeltoestellen worden eerder geplaatst; in week 42. 

 

Voor eventuele vragen over de speelplek mailt u naar spelen@nijmegen.nl onder vermelding van Dunklerstraat.

 

Beste bewoners, 

Hartelijk dank voor uw reacties. De meeste stemmen gaan uit naar ontwerp optie 2. Deze zal uitgevoerd gaan worden. Naar verwachting worden de speeltoestellen op 9 november 2022 geplaatst. 

Beste bewoners, 

U kunt in de reacties tot 14 juli 2022 aangeven welk voorstel uw voorkeur heeft; voorstel 1 of voorstel 2

Reacties

Helaas komt er geen enkele reactie van de gemeente op de gestelde schriftelijke vragen naar aanleiding van de brief met de 2 voorstellen. Nu moeten we maar afwachten wat er komt, wat vooral voor de direct aanwonenden zeer vervelend is. Immers de overlast buiten de kinder speel -uren en de uitbreiding van de speelplek is een doorn in het oog. Het volgende project is ook al in wording: een sportplaats op het grote grasveld. Daar stond destijds een kunstwerk (op de plaats waar een gebouw is afgebroken), dat helaas telkens werd vernield. Met instemming van de bewoners is toen het kunstwerk afgebroken en teruggegeven aan de natuur. Ook kon door de bewoners een keuze worden gemaakt hoe deze ruimte te herinrichten: veldbloemen werd met grote meerderheid verkozen. Nu wordt opnieuw de landschapsinrichting met zichtlijnen geweld aangedaan. Straks staan er sporttoestellen en wordt de Limos een soort pretpark. De Limos is geen Goffertweide, omdat er direct aan de openbare ruimte gewoond wordt.

Antwoord

Nou ten eerste is het heel fijn dat mensen bij de Gemeente niet de moeite nemen om mijn uitnodiging aan te nemen. Het is toch heel fijn dat we nu weer een poepbak terug krijgen voor de tientallen poezen. Fijn voor mij ben ik er in mijn tuin vanaf. Wat ook fijn is dat er een spinning fiets komt. Hoef ik niet meer naar de sportschool en de jeugd kan zich hier op uitleven .Woon hier 45 jaar en heb weinig tot geen last van de speeltuin maar het is de Gemeente te veel werk om eens te gaan informeren hoe deze speeltuin gebruikt wordt. Het geld moet op en zij weten het beter.Jammer dat ze niet op mijn uitnodiging om onder het genot van een kop koffie ingaan .Dit om eens goed inzicht te krijgen over het gebruik van de speeltuin .

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 11-08-2022

Het bord met regels is geplaatst om in geval van overlast (en deze is er regelmatig in de avond/nachturen) een middel te hebben voor handhaving. Jammer dat in het voorstel de heuvel wordt gebruikt, dat zou een vrije ruimte moeten blijven. En die zandbak gaat een rommeltje worden, niet schoon te houden.

Antwoord

Onze kinderen geven de voorkeur aan optie 2, die wat meer speelmogelijkheden heeft. Wij delen de zorg dat een zandbak, hoe leuk ook, katten zal aantrekken.

Antwoord

De verschillen tussen optie 1 en 2 zijn klein. In beide opties wordt de vogelnestschommel die veel wordt gebruikt verplaatst naar bovenop de heuvel. Op de plaats waar deze nu staat komt dan een zandbak. Zoals anderen al opmerken wordt dat een kattenbak die niet gebruikt zal worden. Lijkt mij beter dat op deze plaats gewoon de vogelnestschommel blijft staan. Dit is ook prettiger voor de omwonenden qua geluid. Benut eventueel het hoogte verschil met een ander spel vanaf de heuvel. Het bord dat geplaatst is gaat het doel voorbij door de omvang en te veel tekst. Voor zover nodig en nuttig zou dat bord bondiger mogen. Er heeft voorheen niets gestaan.

Antwoord

Ben een oudere bewoner en heb aan mijn kleinkinderen gevraagd welk voorstel ze leuk vonden, voorstel 2 had de voorkeur!

Antwoord

Ik kies ook voor optie 2 maar dan zonder zandbak. Zie mijn eerdere reactie.

Antwoord

Een beetje onduidelijk waar ik mijn voorkeur kan plaatsen. Ik kies voor voorstel 2 En ja, in reactie op hierboven: wie zit er nu te wachten op een kattebak in plaats van een zandbak. Kan er geen waterpaal geslagen worden - succes verzekerd

Antwoord

Het ziet er fantastisch uit op papier. Alleen zet ik wel vraagtekens bij de zandbak omdat er best wel wat katten rondlopen hier. Lijkt me niet erg hygiënisch. Misschien dat er iets van 'n waterspelletje gerealiseerd kan worden o.i.d.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 01-07-2022