Perkjes opleuken

Graag leuk ik samen met buurtbewoners de gemeenteperkjes wat op.

Zaden, stekjes, mooie kunstwerkjes, stenen ed. Vogelhuisjes ook welkom .

Het valt me op dat de perkjes in de buurt kaal zijn. Het kleurt de buurt, brengt buren samen, geeft kleur, zal minder hondenpoepoverlast opleveren en het trekt insecten aan. 

Wellicht stelt de gemeente planten beschikbaar. In ruil hiervoor onderhouden buurtbewoners de perkjes. Win win situatie. 

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, 

De gemeente heeft samen met de initiatiefneemster op locatie gekeken naar de mogelijkheden tot vergroenen in de buurt. 

Om de gemeenteperkjes op te leuken, kan er een boomspiegel(s) geadopteerd worden.

U hoeft voor het beplanten van boomspiegels geen draagvlak te verzamelen. Daarom is het niet nodig om zo een idee op MijnWijkplan te plaatsen. Meer informatie over het adopteren van boomspiegels vindt u hier: Boomspiegel beplanten - Groen inrichten - Diensten - Gemeente Nijmegen .

Over 14 dagen wordt dit idee verplaatst naar het archief.

Reacties

Goed idee, maar het gebeurt al volop en je kunt al adopteren en met buren samenwerken Ik woon in Dommerdal, onder aan de Dommer van poldersveldtweg vlak bij de Christus Koningtoren . Verschillende buren hebben eind vorig jasr 2020 elk een of twee boomspiegels ge-adopteerd en die bloeien nu volop andere buren hebben een nieuwe vlindertuin , net binnen het limosterrrien geadpoteerd en ingeplant ; ook die bloeit geweldig Succes via wijkregisseur helen franken kun je evt contact opnemen groet Henk

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-04-2021