Natuurspeeltuin en jeu de boulesbaan Ubbergseveldweg/ Eikstraat: plezier voor jong en oud: verbinding

Verbinding in de buurt! 

Wat zou het fantastisch zijn als de huidige speeltuin aan de Ubbergseveldweg/ Eikstraat wordt omgetoverd tot een plek waar kinderen en volwassenen plezier hebben. Een mooie natuurspeeltuin en jeu de boulesbaan! Met gezellige bankjes en picknicktafels om elkaar te ontmoeten. 

Ik zou me hier dolgraag voor in willen zetten. De speeltuin die er nu is, is erg gedateerd en echt aan vernieuwing toe. De buurt is wat 'vergrijst', maar er zijn ook weer nieuwe gezinnen. Hoe leuk en fijn als we als we alle bewoners van de buurt, van jong tot oud, met elkaar kunnen verbinden. 

Zelf ik ben ik moeder van twee dochters (3 en 4 jaar) en woon sinds een jaar in deze buurt. Ik weet zeker dat er meer bewoners met mij dit initatief zullen steunen. Alleen, hoe bereik ik hun via de digitale weg? Vertel het dus voort, en laat buren stemmen op dit idee! Aleen dan zal de gemeente in actie komen! 

Meer verbinding in de buurt!

En dus een postieve sfeer! Elkaar ontmoeten, plezier hebben en genieten!

Liefs Charlotte, Fiep en Mint 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, inmiddels heeft de Gemeente Nijmegen met bewoners een plan gemaakt voor de herinrichting van deze speeltuin. 

Beste buurtbewoners, vanwege een groot draagvlak vanuit de buurt voor dit idee zal dit idee verder uitgewerkt worden. De kwaliteitsbeheerder Spelen van de Gemeente Nijmegen heeft contact met de initiatiefnemers. Dit idee is in uitwerking.

Reacties

Graag ook op de schommels een baby schommel plaatsen a.u.b. zoals afgesproken (telefonisch en mondeling) met vriendelijke groet P. Pas.

Antwoord

Vind het een leuk idee maar liever geen zand ivm de katten die er iets in achterlaten! Gras zou fijner zijn.

Antwoord

Ben wel erg benieuwd welk plan de Gemeente heeft gemaakt met de bewoners. Hopelijk wordt het voor iedereen een mooie plek om samen te komen en te genieten zoals is voorgesteld/ingediend door de initiatiefneemster.

Antwoord

Ik woon op de Eikstraat. Zou het leuk vinden als het alleen een speeltuintje blijft Vrees dat het anders wel erg druk zou gaan worden. Gr Anita

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 22-11-2021

Wij wonen sinds november in de wijk. Heel leuk idee om zo de buurt te leren kennen. Hopelijk kan het gerealiseerd worden zoals het bedacht is. Succes !!!

Antwoord

van de week de flyer in de bus gekregen met dit idee, wij als direct aanwonenden van deze speeltuin genieten van de speeltuin zoals hij al jaren is (als wijkspeeltuin) soms is het wat drukker soms wat minder druk. Ik en meerdere bewoners maken ons ook wel enige zorgen over ons woongenot, gezien dat de kans op meer bezoekers (ook van buiten de wijk) toeneemt. ik wil hiermee niet zeggen dat de plannen van tafel geveegd moeten worden maar dat er ook met aanwonenden rekening dient te worden gehouden. Ik wil me dan ook graag aanmelden bij Charlotte (heb ik ook al gedaan via het mailadres op de flyer maar daar geen reactie op gehad) zodat er ook bewoners die direct aan de speeltuin wonen hun mening kunnen geven en er samen naar een leuke leefbare speeltuin kan worden gekeken.

Antwoord

Beste Paul, dankjewel voor je uitgebreide reactie. Sorry, ik had nog geen tijd gehad om op je mail te reageren, dat zal ik volgende week doen. Nu even aan het genieten van de Voorjaarsvakantie:-) Fijne dag! Groetjes Charlotte

Antwoord

Leuk plan Charlotte! Een plek waar kinderen en volwassenen elkaar kunnen ontmoeten. Succes en laat maar weten als we iets kunnen doen! De overburen!

Antwoord

Wij zouden ook heel blij worden van een mooie (natuur)speeltuin voor onze zoon van 2. Goed initiatief! Meer schaduw zou ook fijn zijn en jeu de boules vinden wij ook leuk :)

Antwoord

Ik werk op kinderdagverblijf Poespas in Nijmegen Oost en weet hoe belangrijk het is dat kinderen lekker kunnen spelen en experimenteren. De combinatie jong en oud is ook krachtig. Ik hoop dat je voldoende steun krijgt en je natuurspeeltuin er gaat komen. Mijn stem heb je!

Antwoord

Super goed idee! Ik steun jullie van harte!

Antwoord

Zou ik en mijn gezin erg blij mee zijn!

Antwoord

Top idee! Kinderen moeten heerlijk en vrij kunnen spelen op een terrein wat enigszins afgeschermd is. Zo stimuleer je hun creativiteit. Jeu de Boules is leuk om te doen voor ouderen. Samen zijn en gezond om buiten actief te zijn.

Antwoord

Dankjulliewel voor de enthousiaste reacties. Wat fijn om te lezen! En vertel het aan je buuf/buur, om ook te stemmen! We gaan ervoor! Liefs Charlotte

Antwoord

Hoi Naut, dankjewel voor je bericht. Zeker fijn als je kan helpen! Vooral belangrijk om meer mensen te bereiken. Groetjes Charlotte

Antwoord

Heel leuk idee! Als je hulp nodig hebt sluit ik me graag aan.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 05-09-2019