Herinrichting speelplek Eikstraat

De speelplek ter hoogte van de Eikstraat zal worden heringericht. Dit betekent dat de huidige speeltoestellen plaats maken voor een nieuwe inrichting met nieuwe speeltoestellen en speelaanleidingen zodat de speelplek weer jaren mee kan. 

 

UPDATE 11-04-2022

Onlangs heeft de buurt kunnen stemmen op 2 ontwerpen voor de speelplek aan de Eikstraat.

Inmiddels is bekend gemaakt dat de voorkeur uit gaat naar ontwerp 2 waar meer keuze is in het speelaanbod qua toestellen. Ook is er weinig openruimte zodat overlast door voetballende kinderen wordt tegen gehouden. Naar alle verwachting wordt deze speeltuin eind mei gerealiseerd. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met externe factoren die deze planning mogelijk nog kunnen beïnvloeden. Op naar heel veel speelplezier voor alle kinderen!

-----------------------------------------------------------------------------------------

BERICHT 29-11-2021
Voorlopig ontwerp
Er zijn twee ontwerpen gemaakt welke inmiddels online staan ter beoordeling. Graag horen we van u naar welk ontwerp uw voorkeur uitgaat. U kunt dit kenbaar maken door uw stem uit te brengen via onderstaande link.  

Klik hier om naar de enquête te gaan!

Vervolg
Na het verzamelen van jullie reacties zal een definitief ontwerp worden gemaakt en weer gepresenteerd worden op deze pagina. Hou MijnWijkplan dus in de gaten.

We kijken uit naar uw stem.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, 

Er is een update geplaatst en het voorlopig ontwerp als bestand toegevoegd. 

Beste bewoners, 

De enquête is fanatiek ingevuld en daar is zo goed als unaniem een winnaar uit gekomen.

Het winnende ontwerp is het ontwerp waarbij verschillende speel elementen in de vorm van een parcours geplaats zijn. Dit ontwerp heeft veel verschillende speel opties en geschikt voor verschillende leeftijden. Ook is er ruimte voor de ouder/verzorger om op het bankje in de zon te zitten of lekker mee te spelen.

Wat gaat er nu gebeuren
We willen jullie bedanken voor de meningen en enthousiaste reacties.
De voorbereidingen starten binnenkort. Via Mijnwijkplan houden we u op de hoogte.

Reacties

Enkele belangrijke dingen die wij als commissie, maar zeker ook de (groot)ouders in de buurt graag in de nieuwe speeltuin zouden terugzien zijn voldoende schommels: twee "gewone" schommels en één babyschommel. Verder voldoende zitmogelijkheden voor jong én oud ingebed in de speeltuin. En zeker een glijbaan. Daarbij zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Andere speelmogelijkheden die in het originele idee voorkwamen en die we graag zouden terugzien zijn, een betonnen tunnel, extra groen, verschillende klimmogelijkheden (met boomstammen/touwen) en een klimfort/huisje. We zijn benieuwd wat de gemeente nu verder van plan is en ik hoop dus nogmaals van harte dat er ook naar de ideeën uit de buurt wordt geluisterd.

Antwoord

Als onderdeel van de commissie die met het verzoek tot vernieuwing van de speeltuin is gekomen hoop ik van harte dat er geluisterd wordt naar de ideeën die zijn ingebracht voor de nieuwe speeltuin. Het idee is begin 2020 ontstaan. Er was toen al vrij snel voldoende draagvlak uit de buurt en kregen ook via mijnwijkplan bericht dat het idee in behandeling genomen zou worden. We hebben vaak contact proberen te leggen met de gemeente om de ideeën te realiseren. Toen we echt een afspraak kregen om dit te bespreken waren we ruim een jaar verder. Bij deze afspraak hebben we onze ideeën kunnen presenteren. Sindsdien heeft de gemeente het project overgenomen. Er zijn ideeën vanuit de gemeente gepresenteerd die weinig raakvlak hebben met het originele idee. En we krijgen geen enkele rol meer in de verdere ontwikkeling. Daarnaast is de communicatie zeer beperkt en worden afspraken over verdere communicatie in de buurt en deadlines niet nagekomen. (bericht gaat in volgende reactie verder)

Antwoord

Ik moet mijzelf corrigeren: Het idee is zelfs al 2,5 jaar geleden ontstaan in september 2019.

Antwoord

Mooi plan. Wel jammer dat er geen gewone schommels blijven want dat vindt onze zoon zo leuk.

Antwoord

Tof dat dit opgepakt wordt en ook complimenten voor deze online manier van meedenken!!!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 29-11-2021