Heemtuin talud bij buslus

Een klein groepje mensen die in de buurt van de tramlus bovenaan de Hengstdalseweg wonen wil een heemtuin oprichten op het talud aan de zuidoostelijke kant van de tramlus tussen de  Sophiaweg en de Hengsdalseweg. Het idee is op die plek een bloemrijk gebiedje te maken waar gedurende verschillende perioden van het jaar vooral wilde planten in bloei staan.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Criteria

6 / 5
Aantal participanten onderhoud Heemtuin
100.0%
Draagvlak omwonenden heemtuin in %
€ 1.000,- / € 1.200,-
Hoogte wijkbudget voor gereedschap en beplanting

Budget

  • Beplanting (wordt door gemeente geleverd); circa 500,--

    Jaarlijks, van 2018 tot en met 2018
    project.budget.fields.is_assigned-alt
  • Tuingereedschap (wordt door bewoners zelf aangeschaft; declaratie via gemeente, met bonnen); maximaal 500,--

    In 2018
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Ik maak nog een afspraak met bewoners om heemtuin te bewonderen en participatie-overeenkomst te tekenen. Dank aan alle bewoners die hieraan meegeholpen hebben en in de toekomst hieraan meewerken. Complimenten!

Bewoners hebben een plan ingediend. Gevraagd aan initiatiefnemer om dit als bijlage hier toe te voegen, zodat ook u kunt zien wat de plannen zijn. Men doet aanspraak op het wijkbudget. Initiatiefnemer tevens gevraagd om dat ook in te vullen. Bewoners zijn enthousiast aan de slag! Vragen, opmerkingen hierover? Zet ze vooral op deze site.

16 januari met bewoners idee besproken. Zij maken samen een plan en creëren draagvlak daarvoor. Plan wordt in mei 2018 ingediend bij gemeente en getoetst, tenzij er geen overeenstemming / draagvlak komt. Bewoners willen deze tuin zelf onderhouden, bewonersparticipatie.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 02-05-2018

In overleg met de gemeente houden we ons uitsluitend bezig met vak 1-6. We zijn druk bezig dit gebied van braam en plastic te ontdoen. De gemeente heeft ons planten geleverd, helemaal volgens ons wensenlijstje. Die staan er nu in. De boel moet nu gaan groeien en bloeien, terwijl wij verder gaan met het ontbramen van het gebied. Ook het verwijderen van de coniferen en hun stronken is een enorm karwei. We zijn daardoor nu wel topfit.

Antwoord

De huidige deelnemers zijn Hans Akkers, Lettice Beukeboom, Ineke van Loon, Edith Slurink-Grosz, Pouwel Slurink, Hans Witteveen, Denise van Neck (toezegging). Het verzoek ligt bij hen om zich aan te melden via de site, maar ze zijn allen bij de bijeenkomsten geweest. Op verzoek van René Jongen zal binnenkort een lijst met planten worden ingeleverd.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 17-01-2018