Groen en infiltratie regenwater hoek Dommer v Pweg - Postdwarsweg

Op de hoek Dommer van Poldersveldtweg (tussen no. 323 en 325) en de Postdwarsweg is een openbaar perkje aanwezig (ongeveer 10 m2). De grond in dit perkje ligt hoger dan straatniveau en de beplanting is verwaarloosd. Hierdoor loopt het regenwater langs het perkje af het riool in i.p.v. dat het hier infiltreert. Het regenwater is in de straat afgekoppeld en de straat loopt omlaag, dus perkje zou heel goed geschikt kunnen worden gemaakt voor opvang en infiltratie van een deel van het regenwater. De grond is hier goed doorlatend. Het perkje oogt ook heel rommelig, is vooral begroeid met hedera en zevenblad.

Graag zou ik, samen met de buren aan de Postdwarsweg willen dat het perkje, met uitzondering van de boom, wordt leeggehaald, en dat het niveau wordt verlaagd tot straatniveau of iets lager. Ook zou het mooi zijn als de bovenste laag betonblokken wordt verwijderd. Als dit is gebeurd kunnen we het mooi opnieuw beplanten. 

Reactie op de reactie: Het perkje verdwijnt niet, en verkeer zal niet harder door de straat kunnen rijden in de nieuwe situatie.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Sorry maar ik ben nog niet overtuigd. Ik vind die 'plantenbakken' juist een voorbeeld voor groen in de wijk. Ze remmen het autoverkeer en de beplanting is lekker wild. Zou het zonde vinden als dit weggehaald werd.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-03-2019