Fietsparkeerplekken in de Acaciastraat

De Acaciastraat (beginstuk) heeft behoefte aan meer fietsparkeerplekken. Er staan namelijk veel fietsen op de stoep geparkeerd. Vaak zijn dit fietsen van bovenwoningen die geen bergruimte beneden hebben. De bewoners van benedenwoningen vinden het niet altijd prettig dat er veel fietsen voor hun ramen worden geparkeerd en als er visite op de fiets komt, dan staat de stoep al gauw vol. De Acaciastraat is ook een doorvoerstraat voor de leerlingen van het Canisius College naar de COOP en mensen die arriveren met de bus op de Berg en Dalseweg en vervolgens naar hun huis lopen via de Acaciastraat. Ook zij ondervinden de nodige hinder van de vele fietsen op de smalle stoep, waarbij de nodige fietsen/auto's het helaas soms moeten ontgelden. Het plaatsen van fietstrommels (zie afbeelding 1) zou in mijn ogen de beste gezamenlijke oplossing zijn. Dit zal wel ten koste gaan van één of meerdere parkeerplekken. Echter, alle genoemde voordelen en de mogelijkheid om een steentje bij te dragen aan een 'groenere' stad, zijn voldoende redenen om dit plan verder uit te werken. Er is een mogelijkheid om dit eerst te testen met een fietsvlonder (zie afbeelding 2). Dit innoverende idee heeft in Rotterdam al zijn meerwaarde bewezen: https://www.gemeente.nu/ruimte-milieu/rotterdam-wint-innovatieprijs-voor-fietsvlonders/ .

Om dit plan een kans te geven hebben we likes (hartjes) nodig. Hoe meer, hoe beter! Bedankt alvast voor uw stem.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Begroting fietsparkeerplek

    In 2019
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

In overleg met bewoners hebben we een parkeerplek opgeofferd om meer fietsparkeerplaatsen te realiseren. Deze zogenaamde "bikespace" stond op de gemeentewerf en met een paar kleine aanpassingen hebben we hem in de Acaciastraat geplaatst. Dus duurzaam hergebruik van materialen.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 25-06-2019

We wonen op de Acaciastraat in een studentenhuis en hebben daarom ook tenminste onze 7 fietsen op de stoep staand. Het zou dus heel fijn zijn voor ons en onze buurman om fietsrekken te plaatsen!

Antwoord

Ik ben een groot voorstander van fietsenrekken. De stoepen staan nu helemaal vol en er is geen doorkomen aan. ik heb het ervoor over om mijn auto elders te parkeren ten behoeve hiervan!

Antwoord

Op de plek van 1 auto kun 10 fietsen staan. Ik ben vóór!

Antwoord

Heel goed idee! Dit zou de straat er een stuk minder rommelig uit laten zien, de stoepen veel beter begaanbaar maken, minder discussie opleveren over waar een fiets wel/niet (tegenaan) mag staan, de fietsen minder schade toebrengen en meer mogelijkheid scheppen om de fietsen ergens aan vast te leggen tegen diefstal. Hopelijk kan dit idee gerealiseerd worden.

Antwoord

Heel goed idee! Dit zou de straat er een stuk minder rommelig uit laten zien, de stoepen veel beter begaanbaar maken, minder discussie opleveren over waar een fiets wel/niet (tegenaan) mag staan, de fietsen minder schade toebrengen en meer mogelijkheid scheppen om de fietsen ergens aan vast te leggen tegen diefstal. Daarnaast zal het promoten dat mensen de fiets pakken; op naar een nog duurzamere Acaciastraat! Hopelijk kan dit idee gerealiseerd worden.

Antwoord

Daarnaast zal het promoten dat mensen de fiets pakken; op naar een nog duurzamere Acaciastraat!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 12-03-2019