Een kraan voor Buurtmoestuin Vogelkers

Welkom in de gezellige biologische Buurtmoestuin de Vogelkers onderhouden door enthousiaste vrijwilligers die in de buurt wonen. Het behoudt van groen in de wijk en het integreren van mensen uit de buurt wordt positief met elkaar gecombineerd. Vrijwilligers  die deelnemen aan de moestuin onderhouden hun eigen stuk grond en hebben verantwoordelijkheid voor de hele moestuin. Voor het zaaigoed en planten verzorgen ze zelf. Daarom ook een dringend verzoek om een waterkraan te plaatsen zodat we de planten kunnen voorzien van water. Like ons zodat de planten en het zaaigoed in de Buurtmoestuin nog meer kunnen groeien en bloeien.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste buurtbewoners, de waterkraan is besteld. Woonwaarts is hiermee akkoord. Op dit moment wachten we op het plaatsen van de kraan door Vitens.

Hartelijk dank voor het plaatsen van deze wens op Mijn Wijkplan. Op 18 juni heb ik een afspraak met de gebruikers van Buurtmoestuin om de mogelijkheden te bepreken.

Reacties

Marja en Henriette en collega's Goed dat de kraan nog voor de droogte kan komen, maar ik weet (uit ervaring ) dat het zo nog 2 maand kàn duren. Succes

Antwoord

Dankjewel Henk, we hopen op een vloeiende installatie!Groeten, Ward

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 08-03-2021

Helen Franken de wijkregisseur heeft groenlicht gegeven voor een kraan voor de buurt moestuin, super!!! De gemeente heeft samen met Woonwaarts akkoord hiervoor gegeven. Nu nog een offerte voor een vorstvrije waterkraan en met de droge periode kunnen onze planten bloeien en groeien. We zijn er erg blij mee.

Antwoord

henriette en marja en de andere tuiniers gefeliciteerd. Do 16 juli 2020 groet henk van de buurtkas en vlindertuin

Antwoord

goede actie henriette en marja. Jullie buurttui ziet er keigoed uit en jullie verdienen wat druk uit de kraan Helaas regent het te weinig anders hadden extra watertonnen en n pompje ook kunnen helpen . succes met de gemeente ; het moet sneller kunnen dan bij ons. gr henk

Antwoord

Goed idee

Antwoord

Van harte gegund! Wij van Vlindertuin Hengstdal weten wat het is om alleen met gieters te kunnen werken. Sinds dit jaar met een putkast kan gesproeid worden, geweldig!

Antwoord

We tuinieren op droge zandgrond. We lopen met heel wat gieters heen en weer, vorig jaar, dit jaar . De Gemeente brengt ons, heel welwillend, keer op keer een container water.Daar zijn we heel blij mee. Maar, het lijkt er op dat we in droge tijden terecht zijn gekomen.Het water is niet aan te slepen Wij gieten water.En de planten groeien vooralsnog onbekommerd door... Een waterkraan zou heel handig zijn. We kunnen dan efficiënter water geven.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-05-2020