Bomen in de Beukstraat

Als je vanaf  de Bergen Dalseweg de Beukstraat in gaat staan hier in het eerste deel van de Beukstraat geen bomen. (Van nr.1 tot en met nr.15 ) 

Om de straat meer groener te maken zien wij graag een aantal bomen hier.

Ik heb dit met de aanwonenden besproken en op 1 gezin na waren mensen heel enthousiast over dit idee. 
Onze vraag is of er dit najaar een aantal passende bomen geplant kunnen worden. 
Wij horen graag van de Gemeente of dit mogelijk is.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste buurtbewoners, 

Het idee is intern besproken met de boomadviseur en verkeerskundige. Om extra bomen in de Beukstraat te planten is alleen mogelijk als er parkeervakken worden opgeheven. Dit doet de gemeente niet zomaar. Omdat het een bewonerswens is, is het belangrijk dat hiervoor draagvlak wordt opgehaald. De initiatiefneemster zal handtekeningen/draagvlak in de straat ophalen. 

 

Wat vindt u van dit idee? Plaats een reactie en/of klik op het hartje voor een like! 

 

Beste Josephine, 

Bedankt voor het plaatsen van je idee. Het idee zal intern worden besproken. Zodra er nieuws is, wordt er per mail contact met je opgenomen. 

Reacties

Prima idee, hoe meer groen hoe beter, minder parkeerplaatsen went, kost tijd. Géén extra parkeerplaatsen genereren, daarmee komt het nooit tot een groene en mensvriendelijke straat …

Antwoord

onze straat ligt er maar kaal bij zo zonder straatgroen/bomen. ik ben erg voor meer groen voor onszelf gezelligheid en meer schaduw in de zomers die steeds warmer worden en dan komen we ook bij het belang voor het milieu: meer zuurstof en minder opwarming! dit staat voor mij hoger op de ranglijst dan parkeren voor de deur.

Antwoord

een keigoed idee, maar wel lastig omdat en diverse mensen s'avonds af en toe moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden. Wellicht kun je voorstellen verderop in de beukstraat bij de speeltuin tussen de bomen een of twee parkeerplatsen te bouwen ipv de brede stoep dan krijg je waarschijnlijk gemakkelijker steun voor bomen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 26-07-2023