Inrichting straattuin als ontmoetings ruimte

Vrijwel alle bewoners van de Verlengde Groenestraat zijn verenigd in de Buurtvereniging Verlengde Groenestraat, een officiele vereniging met eigen statuten die aangemeld is bij de Kamer van Koophandel.

Sinds een jaar is een van de volkstuinen aan de straat in gebruik als  gemeenschappelijke straattuin (zie foto), en is als zodanig een ontmoetingsplaats voor de straatbewoners. De straattuin ligt in het midden van de straat.

Voor de straattuin willen we graag een blokhut (kosten ca. 1500 Euro) zodat we tijdens bijeenkomsten een droog onderkomen hebben. Daarnaast willen we graag een speelhuisje voor de jongste straatbewoners (kosten ca. 200 Euro).

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • speelelementen en tuinhuisje

    In 2018
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Het tuinhuisje is uitgezocht.

De speelelementen zijn besteld. De bewoners zoeken zelf naar een tuinhuisje.

Ik lees in de krant nadere berichten over station Heyendaal. Ik heb de initiatiefnemer verzocht met mij contact op te nemen om hier even over door te praten.

Twee initiatiefnemers en ik hebben elkaar 21-6 gesproken. De plannen zijn nog afhankelijk van de beslissing van NS over de nieuw te bouwen fietsenstalling. Deze zou, hopelijk theoretisch, op het gebied van de tuin en een aantal volgende moestuinen kunnen komen. Zodra hier duidelijkheid over is, beslis ik over toekenning van het wijkbudget voor een blokhut en speeltoestel. Als de grond anders gebruikt gaat worden, dan gaat het niet door. Wordt dus na de zomer vervolgd.

Reacties

Alweer een goed idee van de Buurtvereniging Verlengde Groenestraat!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 14-09-2018

Goed plan! hopelijk kan het doorgaan!!

Antwoord

Gezien het toenemende aantal kinderen in de straat, is dit een waardevolle ontwikkeling. Zo wordt de straat meer kindvriendelijk.

Antwoord

Een heel erg goed idee dat zeker de steun van de gemeente verdient!

Antwoord

Prima plan!

Antwoord

Ik steun dit graag!

Antwoord

Goed initiatief!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-06-2018