Vergroening Park Heyendaal: Samentuin! Pluktuin voor bloemen

Biodiversiteit en Klimaatadaptatie:

  • Bloeiende bomen (bijvoorbeeld fruitbomen) en vlinder- en bijenvriendelijke struiken (bijvoorbeeld de vlinderstruik).
  • Pluktuin voor met name bloemen: Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners waarin iedereen kan werken en bloemen mag plukken.
  • Bijenhotel, deze kan in de pluktuin opgenomen worden
  • Verbeteren enkele groenstroken Tesaurierweg en Uniceflaan 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Nogmaals dank voor jullie betrokkenheid! Op het moment liggen er meerdere, losstaande ideeën voor (de omgeving van) Park Heijendaal. Eind januari komt het bestuur van verschillende bewonersverenigingen in de omgeving van het park samen om te kijken of er één gezamenlijk plan opgezet kan worden. Wilt u graag ideeën inbrengen en meedenken? Stuur dan een mail naar wijkregisseurmidden@nijmegen.nl en wij brengen u in contact met de bewonersverenigingen.  

Beste bewoners,

Dank voor het indienen van dit idee en jullie betrokkenheid bij de buurt! We komen binnenkort terug op de mogelijkheden. 

Reacties

Mooi initiatief! Vanuit de Groengroep Wolfskuil willen we dit graag extra ondersteunen. Op dinsdag 5 maart delen we €500 uit aan mensen om hun wijk te vergroenen. Doen jullie mee? Het evenement vindt plaats bij Gezellig Nijmegen, Ganzenheuvel 56 van 19:00 tot 21:00. Aanmelden kan via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-buurtvergroeners-820138465227?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=ebdsshcopyurl

Antwoord

De dichte bestrating van de parkeerstroken aan de Thesaurierweg zou kunnen worden vervangen door z.g. groene parkeervakken waar gras of ander groen tussen kan groeien (zoals b.v. gebruikt bij de HAN). Het oogt vriendelijker en is ook beter voor de afwatering.

Antwoord

Goed idee Trude.Misschien kan de bestrating ook op andere plekken worden vervangen ?

Antwoord

Hallo Trude,bedankt voor jouw suggestie. Dat zou een mooi onderdeel van het plan kunnen worden.

Antwoord

Hallo Wiljo,Bedankt voor de aanvulling, volledig mee eens! Ik hoop dat nog meer bewoners van onze wijk zich hier ook over gaan uitspreken. Meer bloeiende bloemen en planten is wel waar we mijns inziens de focus op zou moeten leggen gezien de dringende behoefte aan meer biodiversiteit.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 04-11-2022