Bomenplan Albert Schweitzerlaan in Heijendaal Noord.

Het realiseren om bomen aan te planten langs de Albert Schweitzerlaan aan de noordkant van het park, teneinde de hittestress in de zomer te verminderen. Zodoende wordt ook nog eens de groenkwaliteit in de wijk bevorderd.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Nogmaals dank voor jullie betrokkenheid! Op het moment liggen er meerdere, losstaande ideeën voor (de omgeving van) Park Heijendaal. Eind januari komt het bestuur van verschillende bewonersverenigingen in de omgeving van het park samen om te kijken of er één gezamenlijk plan opgezet kan worden. Wilt u graag ideeën inbrengen en meedenken? Stuur dan een mail naar wijkregisseurmidden@nijmegen.nl en wij brengen u in contact met de bewonersverenigingen.  

Veel dank voor het plaatsen van dit idee op MijnWijkplan en uw betrokkenheid bij uw leefomgeving! Het is belangrijk dat dit idee ondersteund wordt door buurtbewoners. We zien dat er al veel hartjes zijn uitgedeeld en reacties zijn geplaatst. Wij gaan dit idee bespreken binnen de gemeente en houden jullie via deze pagina op de hoogte van de voortgang.   

Reacties

Zeker ondersteuning waard! Sterker nog: het plan zou aan waarde winnen als er bomen bijgepraat worden lage de gehele Albert Schweitzerlaan. Nu staan daar aan een kant van de straat (bescheiden) bomen, er is ruimte voor een tweezijdige bomenrij. Voordeel is dat in de zomer vel meer schaduw ontstaat in onze warme buurt.

Antwoord

bijgepraat = bijgeplant :-)

Antwoord

Bomen erbij is altijd goed. Succes.

Antwoord

Goed plan

Antwoord

Gezien de staat van het klimaat en de biodiversiteit is dit een uitstekend plan. Hoe meer hoe beter.

Antwoord

Goed plan!

Antwoord

Hoe meer bomen hoe mooier/beter!!

Antwoord

Prima plan, meer bomen. Maar ......... de prachtige grote rode beuk op het grasveld, die is het waard om gezien te worden. Op de plattegrond die we van de gemeente kregen zie ik dat het plan is om er een boom vóór te planten. Dat lijkt me geen goed idee. De zichtlijn vanaf de straat naar de rode beuk moet vrij blijven.

Antwoord

Uitstekend plan. Hopelijk gaat het lukken.

Antwoord

Goed plan!

Antwoord

Goed idee

Antwoord

Goed idee. Mooi initiatief.

Antwoord

Goed idee om zo te zorgen voor meer groen is de wijk!

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Voor veel schaduw en een mediterrane sfeer, platanen? Een jeu de boulesbaantje ligt er al.

Antwoord

Heel mooi initiatief, hoe meer bomen hoe meer vreugd!

Antwoord

Heel mooi initiatief, hoe meer bomen hoe meer vreugd!

Antwoord

Mee eens! Maakt de wijk groener, mooier en meer hittebestendig

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-10-2022