Beweegroute Park Heijendaal

In een beweegtuin staan toestellen (vaak gericht op ouderen, maar natuurrlijk ook geschikt voor anderen) waarmee je op een sportieve en sociale manier in de buitenlucht kunt bewegen. Je kunt de toestellen ook verspreid in diverse groenplekken in de wijk neerzetten, zodat je een beweegroute door de wijk krijgt. Er zijn in een aantal wijken in de stad al dit soort gelegenheden ingericht. (Kijk maar op de site nijmegen.nl/diensten/sport/beweegroutes) In onze wijk wonen veel ouderen maar ook gezinnen. Er zijn voldoende groene plekken in de wijk tussen de Kapittelweg en de Goenewoudse weg om een leuke route te maken. Zo'n route bevat verschillende oefeningen en maakt gebruik van straatmeubilair en of toestellen waar je op kunt trainen. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Nogmaals dank voor jullie betrokkenheid! Op het moment liggen er meerdere, losstaande ideeën voor (de omgeving van) Park Heijendaal. Eind januari komt het bestuur van verschillende bewonersverenigingen in de omgeving van het park samen om te kijken of er één gezamenlijk plan opgezet kan worden. Wilt u graag ideeën inbrengen en meedenken? Stuur dan een mail naar wijkregisseurmidden@nijmegen.nl en wij brengen u in contact met de bewonersverenigingen.  

Beste bewoners,

Dank voor het indienen van dit idee en jullie betrokkenheid bij de buurt! We komen binnenkort terug op de mogelijkheden. 

Reacties

Bewegen dichtbij huis is leuk om met buurtgenoten te doen.

Antwoord

Voor de vele senioren in deze wijk een prima idee om te bewegen en contacten op te doen buiten de deur.

Antwoord

Prima idee.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 07-11-2022