Voetbalveld in Distelpark

Verbeteren van huidige strook waar reeds voetbaldoelen zijn met behoud groen

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Jeroen Walters,

Zou u uw contactgegevens willen mailen naar wijkregisseurwest@nijmegen.nl?

We willen graag een afspraak maken om op locatie te kijken.

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,
Sara Boumghait 

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. 
Wij gaan het intern bespreken met de inhoudelijk adviseur.

Reacties

Hallo Sara, ik heb mijn contactgegevens gestuurd op 3 november. Zijn die aangekomen?

Antwoord

Goed idee. Aantal kinderen groeit in de wijk. Op straat soms bijna ongelukken met auto's. Ook fijn dat dan de voetbal niet steeds onder of tegen de auto's aan komt die geparkeerd staan. Het Distelpark is vlakbij een heeft ruimte genoeg voor een goed voetbalveld. Maar dan ook een net zodat voorkomen wordt dat de voetbal eventueel op de Wolfkuilseweg terecht komt een de kids daar achteraan rennen.

Antwoord

Een voetbalveld in het Distelpark lijkt mij een heel goed idee. Als ik de kinderen in de straat zie voetballen en er komt weer een auto veel te hard de straat inrijden levert dat vaak een gevaarlijke situatie op. In het Distelpark is ruimte genoeg voor een voetbalveld en kunnen de kinderen zonder gevaar voetballen.

Antwoord

Heel goed idee. Het is een leuk en levendig park waar veel kinderen van verschillende leeftijden spelen. Een voetbalveld zou een mooie en nuttige aanvulling voor de kinderen zijn. Nu spelen ze op straat wat gevaarlijke situaties oplevert mbt te hard rijdende auto’s waardoor de kinderen mogelijk niet op tijd gezien worden. Bovendien biedt een straat veel te weinig ruimte om te kunnen voetballen.

Antwoord

Dat lijkt me echt een heel goed idee! Er is een flinke aanwas van jonge voetballertjes in de buurt die nu op straat spelen. Helaas zorgt dit soms ook voor gevaarlijke situaties en overlast voor geparkeerde auto’s.

Antwoord

Topidee! Nu is het vaak voetballen op een harde zandvlakte aangezien het gras ver te zoeken is. Bovendien vliegen de ballen richting de speeltoestellen van de kleine kinderen; is nog gevaarlijk ook!

Antwoord

Ik dat dat veel kinderen in de buurt hier heel blij mee zouden zijn. Er wordt veel gevoetbald en het Distelpark ligt redelijk centraal voor veel van deze kinderen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-09-2023