jeu des boules baan Distelpark, onkruidvrije en grindvrije ondergrond

Iedere zaterdag is een groep bewoners van rondom het Distelpark fanatiek aan het jeu des boulen. Weer of geen weer...ze laten niet snel verstek gaan. Een prachtig samenzijn, ontmoeten en lekker bezig zijn in de buitenlucht van diverse bewoners. Pauze met koffie en als het koud is met een glaasje glühwein. We kunnen niet meer zonder de boules uurtjes. We zorgen zelf voor een goed onderhouden baan en houden bovendien de omgeving zwerfafval vrij.....Maar...er is altijd een maar of eigenlijk in dit geval 2 maren ;

*Op de baan ligt erg veel grind. Zoveel, dat de ballen "smoren"in het grind, of spontaan links of rechtsaf ketsen op de steentjes.

*Een ander punt is dat de baan moeilijk onkruidvrij is te houden. Het onkruidgras is te doen maar het andere onkruid kan alleen verwijderd worden door het uit te steken. We mopperen echt niet zo snel maar het is wel zaak dat we wekelijks aan het uitsteken zijn, veel werk dus. Met dat uitsteken rommel je zogezegd grind en ondergrond weer doorelkaar. 

Namens de boulers (en op advies van de alround medewerkers spelen via deze weg) een verzoek: 

Bij de atletiekbaan Brakkenstein ( zie foto) liggen 5 jeu des boulesbanen. Alles zonder grind en alles nagenoeg zonder onkruid.  Dat zijn echt mooie en strakke jeu des boules banen! Is er een mogelijkheid dat ook de baan in het Distelpark van zo'n ondergrond wordt voorzien. De onderaannemer onderhouden spelen raad zelfs aan er een zogenaamde jeu de mondebaan van te maken, ook omdat de onderste "grof puin " laag aardig in het zicht begint te komen. Wij boulers zouden er echt superblij mee zijn.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dankzij uw betrokkenheid zijn er inmiddels 25 likes verzameld en gaat dit idee de volgende fase in. In de fase in uitwerking wordt de wens uitgewerkt tot een concreet plan en bepalen we samen wat nodig is om het plan uit te kunnen voeren.

Er is contact geweest met de initiatiefnemer. We hebben aangegeven dat het idee verder uitgewerkt kan worden op het moment dat er 25 likes zijn verzameld. Er wordt dan onderzocht wat de kosten zijn als we de baan aan alle wensen laten voldoen. Succes met het verzamelen van de likes!

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee. Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 22-02-2021

Ik sta er volledig achter, ook als je niet meespeelt is leuk er naar te kijken en een praatje te maken. Het brengt jong en oud bij elkaar.

Antwoord

Prima idee, wij boulen ook regelmatig. Ook als bewoner kun je meehelpen om de baan te onderhouden.

Antwoord

Ik wil graag dat hij in orde komt want ikjeu de boul iedere week.

Antwoord

We verheugen ons iedere zaterdag op het jeu de boules. Zeggen er zo mogelijk andere afspraken voor af. Prachtig project!!!

Antwoord

Een prachtige club die het meer dan waard is om in te investeren. Een paar kleine verbeteringen zou het plezier enorm vergroten. Dus doen!

Antwoord

Ziet er leuk uit elke zaterdag. En het brengt mensen bij elkaar.

Antwoord

Het is iedere week weer een gezellige boel met de nodige strijd. Bij regen laten wij het afweten maar als het enigzins kan gaat het door.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-03-2019