Meer bankjes in Park West - Hees

Park West is een aangenaam park om te vertoeven, te wandelen, rond te kijken, de hond uit te laten op het hondenlosloopterrein. Er is echter te weinig zitgelegenheid, om uit te rusten of te genieten van de omgeving. Bij de twee poelen midden in het park en even verderop staan goede bankjes. Echter dat is niet genoeg voor dit grote park.  De overige banken bij de grote poel en in het hondenlosloopveld zijn verrot en daar kan men nauwelijks meer op zitten. Het zou fijn zijn als er meer banken kwamen, met name twee banken bij de grote poel, een of twee banken in het hondenlosloopterrein, en, heel belangrijk, een bank bij de ecoruine, op de hoek wolfskuilseweg en energieweg. Deze ecoruine is in juni door de burgemeester geopend, en het zou mooi zijn als mensen hier kunnen genieten van de planten en dieren.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Picknickbank en vervangen + herstellen van bankjes in het park

    Jaarlijks, van 2024 tot en met 2024
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Goed nieuws!

De bankjes en picknicktafel zijn besteld.
Zodra de bankjes worden geleverd, gaan we samen met bewoners kijken naar een geschikte plek voor het bankje bij de Ecoruïne en de picknicktafel.

Verder gaan we verschillende bankjes in het park en voor de ingang van Volkstuin 't Achterveld herstellen en/of vervangen.

Dank u voor het plaatsen van uw idee om Mijn Wijkplan. Leuk dat u met ons meedenkt!

We hebben uw idee intern besproken.
Bij voldoende draagvlak vanuit de wijk is het mogelijk meer bankjes te plaatsen in park West.

Het is belangrijk dat dit idee ondersteund wordt door de wijk/wijkbewoners. Dit kunt u doen door buurtgenoten door te verwijzen naar Mijn Wijkplan. Zij kunnen dit idee ondersteunen door op het ‘hartje’ te klikken.

De inhoudelijk adviseur en ik komen ook graag op locatie kijken om met u en eventueel andere bewoners in gesprek te gaan over dit idee. Wilt u uw contactgegevens mailen naar: wijkregisseurwest@nijmegen.nl?

Succes en hopelijk tot gauw!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 30-01-2024

zeer goed idee

Antwoord

Goed idee! Geringe investering groot rendement voor de buurt!! Dan hoeven buurtbewoners hun plastic tuinstoel niet meer mee te sjouwen naar het hondenveldje!

Antwoord

Fantastisch idee! Even kunnen zitten om te genieten, uit te rusten, even te kletsen.

Antwoord

Goed idee Jeannette!

Antwoord

Goed idee Jeannette!

Antwoord

Goed plan! Met meerdere plekken in het park lenen zich ervoor om even te gaan zitten om uit te rusten en te genieten van het het groen. Natuurlijk moeten dat bankjes zijn, die tegen een stootje kunnen (ze staan buiten!) en geschikt zijn voor mensen die niet zo goed ter been zijn. Juist voor die mensen verlaagt de zekerheid van een bankje onderweg de drempel om een ommetje te maken.

Antwoord

Goed idee Jeannette. Zo kunnen mensen nog meer genieten van deze eenmalige beleving.

Antwoord

Hartstikke goed idee, van harte ondersteund , maar dan graag twee wensen : maak de bankjes liefst hufterproof, dus niet teveel hout, dat is al eerder leuk brandbaar gebleken helaas, en graag ergonomisch geschikt, dwz. mensen die er gebruik van maken zijn vaak slecht ter been, ( te) lage bankjes diep naar achter hellend, zijn, zo ervoer ik zelf, een probleem, zonder hulp kom je er niet makkelijk van omhoog. ( dus niet zoals bv in parkje de Lugtigheid)

Antwoord
Idee is ingestuurd op 17-10-2023