bloeiende bermen!

Hees dankt haar landelijke karakter o.a. aan de vele groene bermen. Tot nog toe worden die op initiatief van de gemeente 2 x per jaar gemaaid, vaak door grote maaizuigers die behalve het gras ook zaden en insecten opzuigen. Om vlinders en insecten (o.a. bijen) te beschermen en meer kans te geven om te overleven, zijn de Vlinderstichting en Floron een campagne begonnen: ‘Mijn berm bloeit”. Het zou goed zijn als ook de gemeente in plaats van de bermen te maaien, er bloemzaad zou strooien zodat ook in Hees de bermen gaan bloeien. Niet alleen om vlinders en bijen ter wille te zijn, niet alleen goedkoper, maar ook omdat het zo mooi is! Uiteraard kunnen er ook bollen geplant worden, zoals de gemeente nu al doet in een aantal bermen.

Zie hiernaast als pdf bestanden 3 foto's: 2 foto's van de bloeiende middenberm van de Energieweg op dit moment (23 mei). De derde foto laat zien hoe wilde bloemen het onlangs aangelegde plantsoentje op de hoek van de Kerkstraat en Blecourtstraat hebben overgenomen. Ook mooi.

 

Thérèse Carpay

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Schatting van benodigd budget, dit budget is nog niet toegekend

    In 2018
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, Proficiat, uw wens heeft voldoende likes gekregen op MijnWijkplan. Wij nodigen u van harte uit om deze wens verder uit te werken. In de uitwerkingsfase onderzoeken we samen of het plan voldoet aan technische, beleidsmatige en financiële voorwaarden en wordt het draagvlak in de wijk verder onderzocht. Als dat het geval is, wordt het plan uitgevoerd uit het wijkbudget. Er zal met de initiatiefnemer contact op worden genomen voor een afspraak. Wanneer de datum bekend is zal deze kenbaar worden gemaakt op mijnwijkplan zodat overige deelnemers/geïnteresseerde ook kunnen aanschuiven. Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Laat u uw buurtgenoten weten dat zij uw plan kunnen volgen via MijnWijkplan? Samen maken we de wijk.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 16-11-2018

Wat een goed idee! Insecten en bijen moeten worden geholpen en bloeiende bermen zien er mooi uit. Hier kan weinig op tegen zijn.

Antwoord

Jammer dat dit nog geen standaard uitgangspunt is.

Antwoord

Ik heb eindélijk een manier gevonden om ook voor jouw mooie bermen plan te stemmen, eigenlijk ging dat tot nu toe niet omdat ik vgl deze website in Neerbosch woon , hetgeen kadastraal wellicht zo is, maar ik vind zelf dat ik in Hees woon! Maar ik heb zo mijn wegen!! Succes met het plan

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Mooi idee. Wel inheemse planten waar insecten ook wat aan hebben (inheems). En met beleid maaien inderdaad.

Antwoord

Goed idee! Ook hier mag ik niet stemmen, al ben ik buurvrouw uit Heseveld. Hier zijn helaas weer wat minder bloemstroken in Park West bij het zwembad dan voorheen: niet iedereen was er blij mee, vooral omdat er rommel in werd gedumpt, grrr

Antwoord

Machtig mooi voorstel. Zeker als wij vanuit de buurt meedoen aan de aanplant van bollen of het zaaien. Bijvoorbeeld met basisschool en kinderen.

Antwoord

Uitstekend idee. Ik mag hier helaas niet op stemmen want ik woon net buiten de wijk in de Pe Hawinkelsstraat. Nog wat suggesties voor bloeiende bermen: Dorpspark Hees, Jan Brinkhoffplantsoen, Godfried Bomansstraat, Pe Hawinkelsstraat. Later of minder vaak maaien kan al een prima resultaat opleveren. Hier in de straat is de eerste maaibeurt net geweest en zijn de madeliefjes, paardenbloemen en meer al weer weg. Sinusbeheer (zie Vlinderstichting) is ook een goede optie. Dan wordt er deels gemaaid, en is er altijd een deel in bloei en een deel kort om te lopen, zitten of spelen.Groetjes, Jelle

Antwoord

Wat een geweldig idee. Ouderwetse boeiende bermen. Ik verheug me erop!

Antwoord

Wat een goed idee. Bloembollen voor het voorjaar en andere planten voor de rest van het seizoen. Kijk naar de bloeiende bermen langs de dijken. Die worden 2 keer perjaar gemaaid. Na de eerste maai komen dan de chichorei en het havikskruid bv. weer in bloei.

Antwoord

Prima Voorstel. Laat Nijmegen zoemen. Naast de Kerkstraat zijn er in Hees vast nog wel meer straten met een berm die veriuijkkt kan worden met wilde blioemen. Ik zelf denk aan de Bredestraat tussen Wolfkuilse weg en St. Overal. Wie weet er nog meer straten ?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 01-05-2018