Vervangen riool IJsbeerstraat en Bisonstraat

In een deel van de Bisonstraat en de IJsbeerstraat wordt het riool vervangen. Omdat de weg hier helemaal bij open gaat, pakken we dan ook gelijk de weg aan. 

Projectgebied IJsbeerstraat Oost: 

Dit is het stuk vanaf de Steenbokstraat tot en met de kruising met de Kameelstraat. Hier willen we het volgende doen:

1) vervangen riool en de huisaanslutingen

2) afvoeren van regenwater naar infiltratievakken in het groen aan beide kanten van de weg

3) het pleintje voor de woningen IJsbeerstraat 1 t/m 13 wordt  veranderd in groen. Zo worden hier ook infiltratievakken gemaakt waar het regenwater naar toe kan. De bomen staan grotendeels op het riool en worden gekapt en vervangen door nieuwe bomen. 

Projectgebied IJsbeerstraat West / Bisonstraat

Dit is het stuk van de IJsbeerstraat vanaf de Nijlpaardstraat tot aan de Bisonstraat èn het stuk van de Bisonstraat tot aan de kruising met de Luipaardstraat. 

Hier willen we het volgende doen:

1) het riool en de huisaansluitingen worden vervangen

2) de bomen in de Bisonstraat worden vervangen door nieuwe gezonde bomen met een betere kwaliteit. Tussen de nieuwe bomen maken we parkeervakken.

3) op de hoek Bisonstraat en IJsbeerstraat maken we een infiltratievak waar het regenwater van de IJsbeerstraat naartoe kan stromen.  

   

Planning

De werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd. De planning vindt u terug onder de documenten. De aannemer start bij het begin van de zomervakantie om de overlast te beperken. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Wat overigens nog interessant is: de IJsbeerstraat thv SSGN staat vanwege geen regenwaterafvoer na een klein beetje dagen blank. Maar daar wordt juist niets aan gedaan lijkt het in de plannen. Kan iemand mij dat uitleggen?

Antwoord

In 2006 is in de ijsbeerstraat infiltratieverharding neergelegd. dit is een poreuze steen waardoor regenwater naar de grond infiltreert. Er zijn echter al heel lang problemen met het tijdig verwijderen van de bladval en de bloesem. Daardoor slibt bij de rotting van daarvan de steen dicht. ik zag afgelopen zaterdag een buurtgenoot daar netjes de bladeren op de slechte plek verwijderen zodat het weer netjes de put in kan stromen. Dit is wat meer inwoners inmiddels doen in nijmegen heb ik gemerkt , om wateroverlast te voorkomen.

Antwoord

Het project is een sof. Nijmegen haalt een groenstrook weg en legt hier tegels voor terug. Inspraak is een wassen neus waarbij simpele oplossingen voor gevaarlijk fietsverkeer op de stoep van de IJsbeerstraat worden weggewuifd, een stoep aan de overzijde bisonstraat waar nooit iemand loopt wordt breder, parkeerplaatsen verdwijnen bij een reeds hoge parkeerdruk… En het argument van de verkeersveiligheid wordt misbruikt, drempels verdwijnen en op 1 richting verkeer wordt niet gehandhaafd. Zonde hoe een mooie groene straat verandert in een steenwoestijn met af en toe een boom.

Antwoord

Ik heb gisteren een reactie gestuurd maar die staat er nu niet meer. Wat is er mis gegaan?

Antwoord

Beste mevrouw Van Dam,Ik kan niet herleiden waarom uw reactie er niet meer staat. U kunt uw vraag of reactie sturen naar s.rietvelt@nijmegen.nl. Dan nemen wij contact met u op.

Antwoord

Kruising IJsbeerstraat en Kameelstraat. Er wordt hier een Wadi met groen aangelegd tegenover huisnummers 1 t/m ? van de IJsbeerstaat. Wat zijn de mogelijkheden om nog ideeën aan te dragen voor de andere zijde aan de Kameelstraat en IJsbeerstraat. Hier is nu een "vergeten" bosje met groot tegelplateau? Ik zou hier graag contact over hebben met de gemeente/wijkcoach.

Antwoord

Beste heer Goossens, kunt u mij een mail sturen (s.rietvelt@nijmegen.nl) zodat ik contact met u op kan nemen.Met vriendelijke groet,Suzan Rietvelt.

Antwoord

Ik heb u een mail gestuurd met mijn contactgegevens en een korte extra uitleg. Bedankt voor de snelle reactie!

Antwoord

Het plan bevat de rooiing van alle bomen aan de zijde van de Bisonstraat. Is het een idee om deze bomen aan de overzijde van de straat of in het plantsoen aan de overzijde over te planten? De meeste bomen zijn zeker zo gezond als de oudere bomen die aan de Dobbelmanweg staan. Als er toch volop gegraven wordt rondom de bomen kunnen ze net zo goed uitgegraven worden. In het plantsoentje op de hoek met de Ijsbeerstraat zijn twee van de drie nog jonge bomen (Acers) al dood, dus daar kunnen er in ieder geval een paar geplaatst worden. Dat brengt me ook op het idee voor de gemeente om in de potentieel warme/ hete periode van april tot oktober kwetsbare bomen in de openbare ruimte systematisch extra water te geven.

Antwoord

Bedankt voor uw reactie. De bomen in de Bisonstraat zijn niet geschikt om te worden verplant vanwege hun grootte en leeftijd. Het is niet rendabel en duurzaam om ze te verplaatsen. Daarom verwijderen we ze en vervangen we deze door nieuwe bomen die weer tientallen jaren kunnen groeien. De nieuwe bomen krijgen ook voedingsstoffen waardoor ze zich goed kunnen ontwikkelen. De eerste drie jaar krijgen ze water, daarna moeten ze op eigen kracht verder groeien. Heeft u nog vragen? Mail mij dan op s.rietvelt@nijmegen.nl.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 24-11-2020