Vergroening Plein Hoek Alligatorstraat Karbouwstraat

Dit is stenig plein, met in de hoek een klein speeltuintje met boomschors. Daar spelen regelmatig wat kinderen. Er is een tafeltennistafel waar af en toe gebruik van gemaakt wordt. Twee basketbal palen waar vrijwel nooit gebruik van gemaakt wordt. Af en toe wordt er gevoetbald. Dit hele plein zou veel groener kunnen wat mij betreft. Het speeltuintje en de tafeltennis handhaven en de rest vergroenen. Met een paadje waar flatbewoners gebruik van kunnen maken als ze het plein (hopelijk wordt het park), over kunnen steken zoals ze nu ook dikwijls doen. Wat mij betreft met veel inheemse struiken en planten. Ook leuk als er wat eetbaars bij is. Misschien ook een hoekje waar kinderen lekker kunnen ravotten. Mogelijk zorgt het er ook voor dat er minder wateroverlast is bij hoosbuien. Want dan loopt er af en toe water in onze kelder. Een buurman suggereerde om de heggen wat lager te knippen, zodat er wat meer sociale controle is bij overlastgevende groepjes jongeren wat er af en toe is.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Met dit project is het volledige wijkbudget besteed.

    Jaarlijks, van 2020 tot en met 2020
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Op 30 september 2019 ben ik om 19:30 uur aanwezig in grote zaal van de Maranathakerk, Steenbokstraat 86 te Nijmegen. U kunt uw mening hier laten horen over dit idee. Als u nog vragen heeft dan kunt u mij bereiken op maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 16:00 uur via 06 52751558. U kunt mij ook e-mailen via a.cobussen@nijmegen.nl .

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Belangrijk is dat er draagvlak in de buurt is voor uw idee. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 30-06-2020

Goed idee. Ik hoop op vele handen zaterdag 7 maart 2020!!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 11-02-2020

We gaan zaterdag 7 maart de stenen er uit halen met ondersteuning van de gemeente. We beginnen om 8.30 uur. Iedereen die wilt helpen is welkom.

Antwoord

Goed idee, mits het op de 1e plaats een speelplek blijft voor jonge en wat oudere kinderen.

Antwoord

Dus het mag zeker groener, minder strak, meer variatie en de lelijke stoeptegels weg. Graag wel het kinderspeelplaatsje en de tafeltennistafel handhaven. Een jeu de boulesbaan vind ik ook een goed idee.

Antwoord

Het is zeker niet mijn bedoeling kinderen te weren! Ik begrijp uit een mail aan mij dat die indruk. Wel wil ik minder tegels en meer groen. Dat kan volgens mij goed te combineren zijn met speleden kinderen. ontstaan.

Antwoord

De joue de boule wens sluit helemaal aan bij de wens van Bregje van de Water om het ontmoeten te stimuleren. Zou fijn zijn als het een levendig en groen gebied zou worden wat mij betreft. Belangrijk is nu ook buurtgenoten te stimuleren hun wensen kenbaar te maken. Hoe meer dit gebeurt hoe groter de kans dat het gerealiseerd wordt begrijp ik.

Antwoord

graag wat groener en de hagen wat lager i.v.m. de hangjongeren 's avonds. Een jeu de boulle baan voor de 40 plus jeugd en een enkel bankje en bomen n voor de schaduw

Antwoord

Is een grasveld om te voetballen een idee?

Antwoord

Jazeker!

Antwoord

Ik vind het een goed idee het plein te vergroenen, het zijn inderdaad erg veel tegels. Maar wat ik niet zou willen is dat de functie van het plein verandert. Het is nu een plein waar door kinderen gespeeld wordt. Die ruimte moet er wel blijven, inclusief het voetbalgedeelte. Park is er wat mij betreft al genoeg in de buurt. Maar aanpassen zodat het meer uitnodigt elkaar te ontmoeten, daar ben ik zeker voor.

Antwoord

Ik vind dit een heel goed idee en hoop dat veel buurtgenoten dat ook vinden. We zijn al een hele leuke straat en dat zal met dit plan alleen nog maar beter worden. Ik hoop ook op veel nieuwe ontmoetingen met buurtgenoten als het plan is uitgevoerd.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-06-2019