Hockeyveldje met kunstgras

In de wijk Hazenkamp is (voor zover ons bekend) geen hockeyveldje met doeltjes op kunstgras beschikbaar. In de speeltuin op de hoek Hazenkampseweg/Dingostraat is wel een grasveld met doeltjes. Maar op echt gras glijden hockeyspelers (te) snel uit. Zou er kunstgras kunnen worden gelegd of is er in de wijk op loopafstand een andere plek mogelijk voor een hockey(/voetbal)veldje met kunstgras?

Het veldje met kunstgras aan de Albert Schweitzerlaan ligt in een andere wijk en voorbij een te drukke verkeersweg, waardoor kinderen in de basisschoolleeftijd hier niet zelfstandig naar toe mogen/kunnen. 

-------------------------

Reactie gemeente op 28-03-2022:

Beste bewoners,

Jullie wens voor een kunstgras hockeyveldje op de hoek Dingostraat/Hazenkampseweg is bij de gemeente op verschillende afdelingen besproken. Helaas gaat de gemeente hier niet in mee. Het uitgangspunt is namelijk om zo min mogelijk groen te verwijderen. Een echt grasveld vervangen door een kunstgrasveld past dus niet in het gemeentelijk beleid.

We begrijpen dat dit voor velen van jullie een teleurstelling is. De jeugd is natuurlijk van harte uitgenodigd om van het grasveld te genieten, en eventueel van het kunstgrasveld op relatief korte afstand.

----------------------------------

Reactie gemeente op 25-07-2022:

Beste bewoners,

Via deze weg brengen we jullie graag goed nieuws! Er wordt een kunstgrasveld gerealiseerd op het terrein van basisschool De Taalster te IJsbeerstraat 31.

Via MijnWijkplan werd duidelijk werd dat de wens voor een kunstgrasveld in de Hazenkamp breed wordt gedragen. Omdat de plannen van De Taalster een breed gedragen wijkwens vervullen, steunen we de plannen financieel met een bijdrage uit het wijkbudget. Het kunstgrasveld bij de school wordt openbaar toegankelijk. Als bewoner van de Hazenkamp (en daarbuiten) bent u van harte uitgenodigd om er gebruik van te maken. Als alles volgens planning verloopt, wordt het kunstgrasveld nog vóór de start van het nieuwe schooljaar gerealiseerd.

We wensen jullie veel plezier bij De Taalster!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Hiernaast, onder het idee, vinden jullie een update van de gemeente.

Beste bewoners,

Hiernaast, onder het idee, vinden jullie de reactie van de gemeente. 

Beste initiatiefnemers en andere bewoners,

Bedankt voor het indienen en steunen van dit idee! Via deze weg laat ik u graag weten dat het idee op de radar staat en begin januari in overweging zal worden genomen. Zodra er meer informatie is over de (on)mogelijkheden wordt u hiervan op de hoogte gesteld. 

Reacties

Beste gemeente, U schrijft dat de gemeente moeite heeft met het verdwijnen van groen in de wijk. In dat geval breng ik namens de groep van ondersteuners uit de wijk graag het volgende alternatief in. Bij de Nimrodstraat/Hubertusstraat (dus in de wijk Hazenkamp zelf) ligt een stenen veldje. Wij nemen aan dat de gemeente dit dan ook liever groen gekleurd ziet en stellen daarom voor het kunstgrasveld daar aan te leggen, waarbij opgemerkt dat een kunstgrasveld met een goed drainagesysteem ook bijdraagt aan de afvoer van water in de wijk en dus een beter alternatief is dan de huidige stenen. We dienen daarmee graag een nieuwe aanvraag in voor een kunstgrasveldje bij bovengenoemde straten en verzoeken u ons idee daarom nog niet naar het archief te doen maar opnieuw in overweging te nemen.

Antwoord

Hoi Rosa, goed idee! Ik vrees dat we dit nieuwe plan als nieuw topic moeten openen.

Antwoord

Dit lijkt een goed alternatief. Steen voor kunstgras. Zou fijn zijn als de gemeente nog naar deze optie kijkt, vooral omdat het idee zo positief is ontvangen door de bewoners. Blijkt toch uit dat de behoefte er wel is.

Antwoord

Wat jammer! Ik zou wel even goed afstemmen met de omwonenden. Ikzelf woon toevallig daar om het hoekje en ik had al eens een picknicktafel geopperd maar de mensen die aan het pleintje wonen vrezen dan (en wel terecht) voor hangjongeren. Een hockeyveldje is wellicht prima hoor. Er wordt nu ook veel gespeeld door kinderen.

Antwoord

Echt een subliem plan! Ik zie nu vooral veel straathockey waar de autominnende buurtjes niet echt blij van worden!

Antwoord

Dank allen voor de reacties en ondersteuning voor dit plan! Ik hoop dat de gemeente binnenkort ook feedback geeft op dit idee!?

Antwoord

Ik zie helaas geen knop meer om te mogen reageren naar de gemeente. Daarom even zo. Heel jammer en teleurstellend dit besluit van de gemeente. Aan het ‘relatief dichtbij gelegen’ andere kunstgrasveldje heb ik vanwege de leeftijd van mijn kinderen helaas geen alternatief. Ben groot voorstander van groen maar ook van sport en bewegen in je eigen wijk. Langs deze weg wil ik iedereen hartelijk danken voor het ondersteunen van dit idee.

Antwoord

Namens 3 hockeyende dochters: dit zou echt geweldig zijn! In onze wijk is er veel behoefte aan een hockeyveldje, hier wordt al jaren op gewacht.

Antwoord

Top plan!

Antwoord

Top.idee!!!

Antwoord

Heel leuk idee!

Antwoord

Goed idee

Antwoord

Top daar hebben we wat aan! Erg leuk als dit zou lukken.

Antwoord

Erg leuk idee! Op de hoek van de Bisonstraat/IJsbeerstraat ligt ook een voetbalveldje, dit veld heeft zijn beste tijd wel gehad. Het zou daar eventueel ook gerealiseerd kunnen worden. De scholen die er naast liggen zouden er dan ook gebruik van kunnen maken.

Antwoord

wat een top idee, namens mij en onze 2 hockeyende kinderen!!! het zou ook kunnen bijdragen om de sport hockey weer wat meer onder de aandacht van de kinderen te brengen

Antwoord

Namens onze 3 hockeyende kinderen én onszelf: zou heel fijn zijn!

Antwoord

Wat een goed idee!

Antwoord

Wat een goed idee! Het zou leuk zijn als dit gerealiseerd kan worden in de wijk.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-10-2021