Hockeyveldje met kunstgras

In de wijk Hazenkamp is (voor zover ons bekend) geen hockeyveldje met doeltjes op kunstgras beschikbaar. In de speeltuin op de hoek Hazenkampseweg/Dingostraat is wel een grasveld met doeltjes. Maar op echt gras glijden hockeyspelers (te) snel uit. Zou er kunstgras kunnen worden gelegd of is er in de wijk op loopafstand een andere plek mogelijk voor een hockey(/voetbal)veldje met kunstgras?

Het veldje met kunstgras aan de Albert Schweitzerlaan ligt in een andere wijk en voorbij een te drukke verkeersweg, waardoor kinderen in de basisschoolleeftijd hier niet zelfstandig naar toe mogen/kunnen. 

-------------------------

Reactie gemeente op 28-03-2022:

Beste bewoners,

Jullie wens voor een kunstgras hockeyveldje op de hoek Dingostraat/Hazenkampseweg is bij de gemeente op verschillende afdelingen besproken. Helaas gaat de gemeente hier niet in mee. Het uitgangspunt is namelijk om zo min mogelijk groen te verwijderen. Een echt grasveld vervangen door een kunstgrasveld past dus niet in het gemeentelijk beleid.

We begrijpen dat dit voor velen van jullie een teleurstelling is. De jeugd is natuurlijk van harte uitgenodigd om van het grasveld te genieten, en eventueel van het kunstgrasveld op relatief korte afstand.

----------------------------------

Reactie gemeente op 25-07-2022:

Beste bewoners,

Via deze weg brengen we jullie graag goed nieuws! Er wordt een kunstgrasveld gerealiseerd op het terrein van basisschool De Taalster te IJsbeerstraat 31.

Via MijnWijkplan werd duidelijk werd dat de wens voor een kunstgrasveld in de Hazenkamp breed wordt gedragen. Omdat de plannen van De Taalster een breed gedragen wijkwens vervullen, steunen we de plannen financieel met een bijdrage uit het wijkbudget. Het kunstgrasveld bij de school wordt openbaar toegankelijk. Als bewoner van de Hazenkamp (en daarbuiten) bent u van harte uitgenodigd om er gebruik van te maken. Als alles volgens planning verloopt, wordt het kunstgrasveld nog vóór de start van het nieuwe schooljaar gerealiseerd.

We wensen jullie veel plezier bij De Taalster!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • De gemeente heeft geïnvesteerd in een kunstgrasveld op het openbaar toegankelijke schoolplein van de Taalster.

    In 2022
    project.budget.fields.is_assigned-alt