Graag bomen aan twee zijden in de Fretstraat

Graag zouden wij als bewoners van de Fretstraat bomen willen planten aan beide zijden van de straat. In het eerste deel van de Fretstraat (vanaf Groenestraat) is dat het geval. Wij zouden dit graag in de hele Fretstraat zo zien. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • 4 bomen worden gepland aan de linkerzijde van de straat

    Jaarlijks, van 2023 tot en met 2023
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Dank voor het indienen van uw idee. We hebben uw idee intern besproken en onder de parkeerplaatsen aan de westelijke kant van de straat is ondergrondse groeiruimte voor bomen mogelijk. Hiervoor moet i.v.m. de huidige klimaatomstandigheden(droogte/hevige regenval) een beplanting vak onder ten grootte van een parkeervak. Wanneer jullie als bewoners gezamenlijk parkeervakken kunnen aanwijzen waar een boom kan staan dan is het mogelijk om dit idee verder uit te werken. Het is belangrijk dat alle bewoners het hiermee eens zijn.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 24-10-2023

Beste Ashley, Hartelijk dank voor de feedback. Ik heb inmiddels de medebewoners van Fretstraat gesproken en we zijn het er over eens dat we bomen aan beide zijde van de Fretstraat heel mooi vinden. Wat fijn dat jullie dit idee steunen. Als bewoners zouden we graag de nieuwe bomen gespiegeld aan de huidige bomen planten. Op 1 plek kan dat niet vanwege een uitrit (voor huisnummer 22) We zouden een extra boom willen planten op hoogte van de erfscheiding voor huis 28 en 30. Dit is een woorden onze wens. Ik weet niet of dit zo voldoende voor jullie is? We zouden ook en keer door de straat kunnen lopen om de nieuwe boomplekken te bekijken. We zijn heel blij dat het planten van de bomen mogelijk is. Meer groen vinden we allemaal heel mooi. Alvast dank voor je hulp!

Antwoord

Tip: zorg dat je inspraak hebt vwb soort bomen! Overlast door vallend bla/ eikels/ etc, hoe groot worden ze, allergische reactie door stuifmeel, plak op de auto's, tegels die omhoog kunnen komen door de wortels. Mvg.

Antwoord

Ik fiets bijna dagelijks met veel plezier van en naar huis via de Fretstraat. Extra bomen, dus meer groen, maken die tochtjes alleen maar nog leuker. Tof plan!

Antwoord

Meer groen = meer biodiversiteit = betere gezondheid # natuur in de stad altijd dichtbij. Zorg wel voor kwaliteitsgroen met inheemse (boom)soorten en stop met de aanplant van exoten.

Antwoord

Meer groen in de wijk, goed idee

Antwoord

Mooi groen! Top!

Antwoord

Een mooi groen plan!!

Antwoord

Stenen eruit, bomen erin. Meer biodiversiteit want naast groen ook meer plekken voor vogels, insecten etc. Zorgt voor meer CO2 opslag, opvang fijnstof en ook meer verkoeling in de stad. Groen werkt rustgevend. Past helemaal bij het beleid van de gemeente Nijmegen: operatie STEENBREEK! En bij de acties in het kader van GROEN, gezond en in beweging. De boomspiegels kunnen kleurrijk ingezaaid worden. Goed voor bijen en geven schuilmogelijkheden voor dieren. Gewoon, doen dus!

Antwoord

Een super goed initiatief. Steen er uit en boom er in!

Antwoord

Goed idee! Het tweede deel van de straat kan wel wat groen gebruiken. Bovendien zorgt dit voor meer eenheid, omdat het beter aansluit op het eerste deel van de straat (vanaf de Groenestraat).

Antwoord

Bomen aan beide zijden van de Fretstraat is super mooi en groen, zou prachtig zijn als dat inderdaad over de gehele Fretstraat doorgetrokken zou kunnen worden.

Antwoord

Bomen verfraaien het straatbeeld en geven koelte in de zomer. Bomen zijn ook goed voor de biodiversiteit. Graag dus! Goed idee.

Antwoord

De bomen zullen het straatbeeld verfraaien en koelte geven tijdens warme zomers. Meer bomen is goed voor de CO2 reductie. Een goed idee dus!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 17-04-2021