Buurtmoestuin Hazenkamp of Willemskwartier

 

Samen met enkele wijkbewoners zijn we in Nijmegen Midden op zoek naar een plek om een mooie buurtmoestuin te realiseren. Wij zien een levendige, bloeiende plek voor ons waar iedereen uit de buurt elkaar kan ontmoeten en samen de handen uit de mouwen kan steken. Je hoeft niks van moestuinen te weten, vanuit Van Tuin Tot Bord bieden we advies en begeleiding om er een mooie vruchtbare en ecologische tuin van te maken.

In andere buurt(moes)tuinen, bijvoorbeeld in wijktuin de Groene Schakel in Grootstal (op de foto), ervaren we hoeveel gezelligheid een openbare moestuin in de wijk geeft, ook voor bewoners die alleen even langs wandelen om een praatje te maken en te kijken hoe alles lekker groeit.

De oogst van de nieuwe moestuin kan onder ander gebruikt worden voor het buurtrestaurant bij 't Hert, maar natuurlijk eet je er zelf ook van mee.

www.vantuintotbord.nl

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Geweldig leuk idee. VTTB is zó goed bezig, complimenten. Dus hopelijk komt er een mooie plek voor de nieuwe moestuin. Blijft die bij De Haard ook?

Antwoord

Overigens kan ik dit idee als bewoner van de wijk Nijeveld geen hartje geven, omdat het onder 'Hazenkamp' is ingediend.

Antwoord

Ik vind het ook een goed idee en woon in Willemskwartier. Misschien dan maar 'dubbel' indienen zodat ook 't Nijeveld kan stemmen?

Antwoord

Klopt Christien, maar hopelijk krijgen we ook reacties uit het Willemskwartier. Een hartje geven kan niet, maar een reactie schrijven wel. Dank je wel alvast!

Antwoord

Fijn idee, en het zou mooi zijn als het Willemskwartier aan de beurt kwam hiervoor, omdat deze wijk nogal stenig is, de meeste mensen er een kleine of geen tuin hebben, en er dus wellicht veel behoefte is aan wat meer (moes)tuinactie!

Antwoord

Het idee van Van tuin tot bord is zo mooi. Het past echt in deze tijd. Daarbij is het uniek in de manier waarop mensen van jong tot oud samen werken, genieten en daardoor verbonden zijn. Het zou fijn zijn als er een mooi stuk grond gevonden wordt.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 29-04-2021