WIJKTUIN VOOR HATERTSE HEI EN GROOTSTAL

In de wijken Haterse Hei en Grootstal zijn er tussen de Sint Jacobslaan en de Hatertseweg wel een paar groenstroken, maar deze worden niet echt gebruikt. Er staan geen bankjes en ze nodigen niet uit tot contact met buurtgenoten. Ook zijn er weinig of geen horecagelegenheden met een gezellig terras waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast zijn er relatief veel etagewoningen en dus veel mensen die geen eigen tuin hebben.

We willen graag in contact komen met wijkbewoners die ook warmlopen voor een wijktuin. Een mooie plek waar je even lekker buiten kunt zitten of lopen, een praatje kunt maken met andere wijkbewoners. Een groene plek in de wijk die ook echt gebruikt wordt en overdag goed toegankelijk is voor jong en voor oud.

Zou je het leuk vinden als er zo’n wijktuin komt? Like dan dit idee.

Zou je een bijdrage willen leveren in de vorm van meedenken/ontwerpen of meewerken bij aanleg en onderhoud? Meld je dan ook aan als deelnemer.

De wijktuin is bedoeld voor bewoners van Grootstal én Hatertse Hei. Daarom is dit idee bij beide wijken ingediend, zodat bewoners van beide wijken het idee kunnen liken of zich als deelnemer kunnen aanmelden.

Als er genoeg interesse is en voldoende deelnemers dan kunnen we in overleg met de gemeente op zoek naar een geschikte plek.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Bijdrage aan de Stadstuin de Groene Schakel (wijkoverstijgend)

    In 2020
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

17-11 hebben we een volgend gesprek, waarbij een schets wordt gemaakt. Daarna wordt deze schets met omwonenden besproken. Vanzelfsprekend moet er wel draagvlak voor zijn bij omwonenden.

Zoals het er nu naar uitziet blijft de moestuin bij de Mix nog zeker twee jaar liggen. De initiatiefnemers neigen er daarom naar om dan voor een wijktuin bij de Schakel te kiezen. We gaan de mogelijkheden hiertoe half oktober verder bespreken. Ook het project Van Tuin tot Bord heeft hier interesse in. We gaan bespreken of we samen kunnen werken.

We hebben vorige week diverse plekken op de fiets bekeken met meerdere bewoners. We hebben half september een volgend gesprek met een collega van de Schakel en de Mix. We onderzoeken nog steeds diverse plekken. Dit project vergt een langere adem.

Ik heb met de bewoner die het idee in Grootstal heeft geplaatst afgesproken dat jullie enkele geschikte plekken gaan zoeken, waar jullie je goed bij voelen. Daarna zal ik onderzoeken of er ergens een claim op ligt. Daarna moet er draagvlak gecreerd worden bij bewoners rondom de gekozen plek. We gaan de mogelijkheid dus onderzoeken. Het zal wel van het wijkbudget van Grootstal gefinancierd gaan worden, want dat van de Hatertse Hei is (bijna) op.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Beste, wat is er met dit initiatief gebeurt? Ik zie verschillende kansen om alle groen stukken in de Hatertse Hei en Grootstal te verbinden door er ecologische zones van te maken. Zo de verbinding te zoeken met landgoed Grootstal.

Antwoord

Dit initiatief is uitgevoerd door gemeente en vrijwilligers. Herfst2019 - voorjaar 2020 is volgens mijn ontwerp wijktuin De Groene Schakel aangelegd en beplant. Het initiatief is op het vlak van ontmoetingen tussen wijkbewoners, gezamenlijke activiteiten als wekelijks vrijwilligerswerk onderhoud, moestuinieren en maaltijden door VTTB, in wijkcentrum de Schakel, kinderactiviteiten gesteund door Bindkracht 10 en niet in de laatste plaats de biodiversiteit van beplanting als voedselbomen, vlindertuin en ruigte, als bijzonder en uniek te kwalificeren. Het onderhoud van de tuin drijft op de inzet van vrijwilligers. Aanmeldingen zijn altijd heel hard nodig.Organisatie: Stichting Stadstuin De Groene Schakel.Janny Bijlsma

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 24-09-2020

Pleintje Krekelstraat zou een mooie locatie zijn, zeker nu er vlakbij het huis voor dementerenden komt. Mooie plek voor ontmoetingen ook voor de aanstaande bewoners.

Antwoord

Suggestie voor locaties: op overwoekerd plein/parkeerterrein Krekelstraat, naast De Mix. Op groenstrook Einsteinstraat, naast nieuw te bouwen speeltuin.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 06-06-2018

Goed idee!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-06-2018